Cognac je vlastně brandy ( brand wajn - pálené víno ). je to vinný destilát ( vínovice ) destilován z vinných hroznů .
První zmínky o pěstování vinné révy v regionu Cognac se datují do prvního století našeho letopočtu. Do roku 1990 se věřilo, že vinařství v regionu Cognac začalo až ve 3. století našeho letopočtu.Tato teorie byla založena na starověkých textech z 1. století o zákazu pěstování révy v Galii. Tento zákaz zrušíl v roce 280 císař Probus. Nové archeologické nálezy však prokázaly opak. Zdá se že tento edikt nebyl vlastně nikdy vyhlášen. Archeologický výzkum oblasti Cognac přinesl důkazy o tom, že se zde první vinohrady objevily už na konci 1. století nl(zejména kolem Barbezieux a Saintes). Středověk byl ve znamení obchodu cognac - lidé žijící v povodí řeky Charente byli již v této době orientováni na obchod. Vína vyráběná v okolí Poitou byla velmi ceněna v severských zemích. Byla převážena holandskými loděmi, které přijeli hledat na pobřeží sůl. Obchod podporovala taky dobrá splavnost Řeky Charente, kterou si již římané oblíbili pro snadný přístup lodí až do srdce regionu. Město Cognac začalo být známé obchodem s vínem, kromě své již tradiční činnosti - skladování soli, jejíž kořeny sahají až do 11. století.
14. - 16. století - Počátky destilace - v severních evropských zemích se touto dobou dají již běžně koupit vína z oblasti Cognac. Během renesance došlo k významné změně. Lidé začali cestovat častěji a na delší vzdálenosti . Nizozemci, velmi dobří obchodníci, kteří byli najmuti Jindřichem IV na vysoušení bažin v regionu Poitou, objevili a velmi oceňovali místní
produkty jako byla sůl, papír z Angoul a vína z oblasti Cognac. Byly to nizozemské lodě, které připlouvaly do města Cognac i do dalších přístavů na řece Charente a hledaly místní vyhlášená vína. V 16. století se holanďané rozhodnou pálit vína z důvodu jejich lepšího uchování. Holanďané, se znalostmi destilace, se rozhodli pálit vína hned po příjezdu do Holandska, jelikož nízkoalkoholická vína trpěla dlouhou plavbou a destilace umožnila jejich zhodnocení. Výsledný produkt byl na trhu úspěšný. Pojmenovali ho "brandwijn" - pálené víno. Z tohoto názvu se vyvynulo pojmenování "brandy", destilát vyrobený z vína. Pili ho smíchaný s vodou. Později se holanďané rozhodli, že by bylo výhodnější mít destilaci v místě pěstování vína. Důvodem bylo snížení objemu zboží při transportu. A tak postavili první lihovar v regionu.
17. století - počátky dvojí destilace - pálenka je tak mnohem stabilnější při přepravě a mnohem více koncentrovaná než "brandwijn". První nizozemské destilační přístroje přinesli Francouzi, kteří postupně zvládli a vylepšili techniku destilace. Zpoždění při nakládce lodí vyústilo v objev, že kvalita alkoholu se věkem v dubových sudech zvyšuje a že je možné pít destilát rovnou bez míchání s vodou.
18. století - koňakové domy - první koňakový dům byl založen v roce 1643. V průběhu 18. století začínají ve větších městech regionu Cognac začaly vznikat první koňakové domy. Tito obchodníci, především z britských ostrovů, kupují pálenku - eaux de vie - od místních pěstitelů a dále obchodují především se severní Evropou. (Martell 1715, Rémy Martin 1724, Delamain 1759, Hennessy 1765, Hine 1791, Otard 1795 ...). Obchod s evropskými odběrateli se rychle vyvíjí. Otevírají se dva nové trhy: Amerika a dálný východ. 19. století - náhlý rozvoj obchodu- vzniká mnoho koňakových domů (Bisquit 1819, Courvoisier 1843, Royer 1853, Meukow 1862, Camus, Hardy 1863 ...) V 19. století je Francie svědkem sedmi politických režimů a dvou revolucí.Období ekonomického liberalismu se střídají s obdobími protekcionismu. Cognac zažívá veliký nárůst prodeje z 36.000 hl v roce 1799 na více než 478.000 hl v roce 1879. V roce 1877 je výměra vinic 282.667 hektarů (rozloha větší než Lucembursko). Místo sudů se začínají koňaky distribuovat v lahvích z důvodu odlišení jedné značky od druhé. S novou formou obchodu vznikají související odvětví, sklářství, výroba korků, tisk a grafika etiket. Následuje v Evropě tradiční krize způsobená révokazem ( phylloxera ), ten koncem 19. století ničí většinu vinic. Okolo roku 1875 se révokaz objevuje i v regionu Cognac. Révokaz útočí na révu tím, že saje mízu z jejich kořenů. V roce 1895 zbývá 42.581 hektarů vinic oproti 280.000 ha v roce 1877. K obnově ekonomiky regionu je zapotřebí mnoha let trdé a trpělivé práce. 20. století - vznik právních předpisů pro zachování dlouhodobého rozvoje regionu. Opětovná výsadba vinic révou s americkou podnoží imunní vůči révokazu. Tradiční odrůdy (Colombard, Folle Blanche, atd.) oslabené roubovacím procesem jsou postupně nahrazeny odolnější odrůdou Ugni Blanc. Nyní se Ugni Blanc používá na výrobu koňaku z více než 98 %. Vznik právních předpisů pro zachování dlouhodobého rozvoje regionu:
1909 - vymezení geografické výrobní zóny
1936 - region Cognac je uznán jako Aoc "Appellation d'origine contrôlée"
1938 - rozdělení regionu na podoblasti tzv. CRU
1946 - vzniká Bureau National Interprofessionnel du Cognac
Kontrolují se všechny fáze výroby i prodeje koňaku a tím se chrání dobré jméno regionu i tohoto slavného nápoje. 21. století - Export, mezinárodní věhlas koňaku Koňak je luxusní výrobek mezinárodního věhlasu. Více než 90% produkce se vyváží. Dnes je Cognac exportován do skoro 160 zemí na všech kontinentech. Cognac je synonymem výjimečné kvality, je symbolem Francie s příslovečným uměním užívat života. V květnu 1909 se rozhodli obchodníci chránit svou značku COGNAC a proto si jí nechali patentovat . Od tohoto data smí název " COGNAC " používat jen brandy vyrobené v této oblasti Francie . Brandy vyrobené v jiných oblastech kdekoli na světě je zas jen brandy . Vinný mošt je pálený Charentskou metodou dvojího pálení . Poté je stáčen čirý destilát do dubových sudů ve kterých je uložen ve sklepích minimálně dva roky až šedesát let . Dále se pak vyjme ze sudů a míchá se s ostatními pálenkami různého stáří na požadovaný druh koňaku . Poté je stáčen do lahví , kde už koňak nezraje. Koňak se na rozdíl od
ostatních destilátů a vín většinou nerozděluje na ročníky sklizně , protože se skládá z několika desítek vinných pálenek různého stáří . K výrobě koňaku X.O. o průměrném stáří 35 let je potřeba asi okolo 100 druhů vinné pálenky . Koňaky se označují písmeny nebo názvy podle stáří směsi pálenek a podle nejmladší pálenky se započítává stáří . Roku 1865 založil Maurice Hennessy stupnici podle které se rozdělují koňaky dle stáří a je používána dodnes . Je to :
V.S. - Very Spéciale - směs pálenek o stáří od 3 let
V.O. - Very Old - směs pálenek o stáří od 5 let
V.S.O.P. - Very Superior Old Pale - směs pálenek o stáří od 7 let
NAPOLEON - směs pálenek o stáří od 15 let
X.O. - Extra Old - směs pálenek o stáří od 30 let
EXTRA - směs pálenek o stáří od 35 let
Další starší a jiné specifické koňaky si firmy označují dle svých názvů a stáří jako např. Richard Hennessy 50 až 100 let , Martell Creation 50 let , Remy Martin Louis XIII 60 až 100 let aj . Některé firmy dnes od těchto označení opouštějí a nazívají koňaky svým názvem a stáří jako např. Hine - Rare & Delicate , Delamain - Pale & Dry to je i u Delamaina nejmladší koňak ale jeho stáří je 15 let . Takže u některých firem může být V.S.O.P. třeba i 15 let staré . Dnes se už ale vyrábějí i ročníkové koňaky ale jedná se většinou o speciální ročníky jako např. Fillioux 1924 , Delamain 1949,1968 , Prunier 20 letý ročníkový koňak . Na veškeré sklizně , destilaci a hlavně míchání koňaků dohlíží státem určený úřad BNIC Bureau National Interprofessionnel du Cognac . Který dohlíží na veškeré zákony okolo výroby a ochrany koňaku .
Rozšířené vyhledávání produktů
Zvolili jste detailní vyhledávání , to znamená , že o tom co je dobré opravdu víte své ... proto Vás upozorňujeme ,že jste opustili pole pro zákazníky ,kteří si neví rady sami se svými zdivočelými chyťovými pohárky a raději vnímají pochutiny dle nejrůznějších článků z médií od renomovaných až po ty ,které by možná stálo za to zakázat ... Děkujeme Vám že máte vlastní názor , jste tu správně ... Nyní můžete postupně zadávat jednotlivá kritéria a nalézt to co opravdu hledáte ....
V současné době nabízíme zejména :
1) Zřízení a vedení Vašeho privátního archivu případně Vašeho sklepa pravidelnými účelnými dodávkami vín v ideální kondici i ceně
2)Poradenství v oblasti investic do vína
Milí uživatelé , tato část vinotéky je zatím ve fázi tvorby bez detailního náhledu ... Držte nám prosímpalce ať se to podaří našim milým IT mužům dotáhnout v čase reálném .... Pokud máte zkušenosti s ITmuži ve své profesi tak prosím nezoufejte , jistě nejsou všichni stejní ... a navíc resetnout si počítač užumíme každý sám ... nicméně jsou věci mezi nebem a zemí ... :-)
Sláva Rémy Martin House začala již v roce 1724, kdy byl tento koňak založen mladým vinařem, panem Rémy Martinem. Roku 1738 byl tento koňak oceněn francouzským králem Ludvíkem XV., který mu jako jedinému dovolil založit další vinice navzdory zákonu, který jejich rozšiřování již neumožňoval. Roku 1848 uvedl Rémy Martin první koňak s označením "Fine Champagne Cognac". O 22 let později byl uveden mýtický symbol "Centaur", který reprezentuje dokonalé spojení člověka s přírodou.Eau...Více informací
Martell
Martell je nejstarší ze slavných výrobců koňaku, společnost byla založena Jeanem Martellem v r. 1715. V rukou Martellových potomků se společnost udržela do r. 1988, kdy byla prodána společnosti Seagram. Od r. 2002 patří společnosti Pernod Ricard.Společnost Martell prodá ročně víc než 21,6 milionu lahví a vlastní jeden z největších skladů v celé oblasti. Jeho kapacita je více než 100 milionu lahví. Veškerá produkce s vyjímkou dvou procent jde na vývoz do více než 140 zemí. Podíl na celosvětovém ...Více informací
Courvoisier
Společnost Courvoisier založil v r. 1843 Felix Courvoisier, ale sláva jeho koňaku je ještě staršího data. V r. 1811 navštívil Napoleon I. obchod s vínem a lihovinam, který v Bercy na předměstí Paříže vedli Emmanuel Courvoisier (Felixův otec) a Louis Gallois. Jejich koňak mu natolik zachutnal, že si prý později nechal poslat několik sudů i do svého vyhnanství na Elbu a Sv. Helenu. Věhlas značky znovu posílil Napoleon III., který v r. 1869 jmenoval společnost Courvoisier oficiálním dodavatelem cís...Více informací
Camus
Společnost Camus byla založena v roce 1863 Jeanem - Baptistem Camusem. V roce 1896 se díky Edmondu Camusovi, synovi Jeana – Baptista, stala firma Camus jediným dodavatelem na dvůr posledního ruského cara Mikuláše II. V roce 1932 nastoupil do vedení firmy Michel Camus, který rozpoznal potenciál extra prémiových řad a začal (jako první na trhu koňaků) s exkluzivním balením vyrobeným z „baccaratského křišťálu“. Tyto unikátní láhve začaly zanedlouho kopírovat konkurenční firmy.Společnost Camus je sp...Více informací
Richard Hennessy, bývalý žoldnéř ve službách francozského krále, se r. 1765 usadil v městě Cognac a začal zde obchodovat s lihovinami. Jeho syn James Hennessy rozšířil rodinný podnik o výrobu brandy. Podnik zůstal v rodinných rukou po osm generací, dnes je prezidentem společnosti přímý potomek zakladatele H. de Pracomtal. Rodinné tradice jsou udržovány i jinak. Aby byla zachována stejná kvalita koňaku, je při jeho výrobě nesmírně důležitá práce vrchního míchače (franc. maître de chai , angl. mas...Více informací
Godet
Tradice značky Godet sahá až do 16. století, kdy se v La Rochelle usadil zakladatel rodu, nizozemský obchodník Bonaventure Godet. Během krátké doby se dokázal prosadit mezi nejvýznamnější obchodníky s vínem, za což se mu dostalo mnoha ocenění od francouzského krále Jindřicha IV. I následovníci rodu pokračovali v započatém rodinném díle. V roce 1730 byl Augustin Godet dokonce dvorním dodavatelem vína na anglickém dvoře a jeho syn Gédéon na čas přesídlil do Anglie, aby zde rozšířil obchod. Po návr...Více informací
Hine
Thomas Hine pocházel z rodiny anglického obchodníka se suknem, který byl do Francie poslán v r. 1791 pouze na studijní pobyt. Navzdory tomu, že tam byl během revoluce zajat a málem popraven, se tam usadil natrvalo. V r. 1796 se přiženil do rodiny výrobců koňaku Delamainů a po tchánově smrti převzal rodinný podnik, který dnes nese jeho jméno. Thomas Hine si vysloužil pověst vážného a tvrdě pracujícího člověka. Jeho hluboká znalost financí a dobrý smysl pro obchod spolu se znalostí francouzského a...Více informací
Střetnutí času a inspirace, styl Frapin oslavuje podstatu koňaku. Založen v Charentu v roce 1270, Domaine Chateau Fontpinot představuje zosobnění velké rodinné tradice se staletími zkušeností a výjimečnými vinicemi. Původně se zabývali pěstováním vinné révy, později se však začali věnovat výrobě Cognacu. To se stalo zároveň rodinnou tradicí, která trvá již dvacet generací. Rodina Frapinů je také spojena s jednou významnou osobností francouzské historie - Francois Rabelais autor díla „Gargantua a...Více informací
A.de Fussigny
Společnost A. de Fussigny založil v 1814 italský obchodník Alfonso de Fussiny. Od prvopočátku je filosofií tohoto domu produkovat koňaky té nejvyšší kvality. Z tohoto důvodu patří i dnes k menším producentům, který je do dnešních dnů velmi vysoko hodnocen pro svou prvotřídní kvalitu. Celá dnešní produkce Maison A. de Fussigny vzniká ve vlastním původním lihovaru na břehu řeky Charente, kde vznikají všechna eaux-de-vie. Ten je v současnosti posledním svého druhu v historickém centru města Cognac....Více informací
Remi Landier najdete ve Foussignac, v blízkosti Jarnacu v srdci Fins Bois. Remi Landier vyrábí Cognac od roku 1890 a zároveň zachováváhluboký respekt k tradici. Rodina Remi Landier je po čtyři generace vinařů a palírnami známá vášní nabídnout to nejlepší z Cognac. Bratřia Alain Jean Yves Landier pokračují v tradici Remi Landier. Tradice klasickým destilováním Charentais jsou cognacy Remi Landier proslule, zrají v dubových sudech po mnoho let předtím, než jsou dokonalé a mísí dávat asertivní char...Více informací
Již v roce 1830 začal prapradědeček Francoise Giboina s výrobou vysoce kvalitního koňaku. V jeho krocích s velkou vášní pokračuje a dodnes kultivuje vína Francois Giboin se svou rodinou. Celkem 60 hektarů vinic spadá do apelace Fins Bois a Borderies. Borderies představuje nejmenší oblast v Cognacu. Hlavní odrůda, Ugni Blanc se rozprostírá na 25 akrech v těsném okolí rodinného sídla l´Hermitage, které je umístěno přímo v srdci oblasti Cognacu. Sklepy i dům jsou orientovány na severní stranu, což ...Více informací
Claude Chatelier VS je zástupce tradičních Francouzských koňaků, pochází z oblasti " Petit Champagne ", což je jedna z nejlepších v celém regionu Cognac. Příznivá cenová politika výrobce, tradičně vynikající kvalita snoubící se s moderním designem těchto produktů jsou hlavní devizy které oceňují konzumenti na celém světě.Více informací
Otard
Baron Jean-Baptiste Otard vyrobil svůj první cognac roku 1795, koupil si jediný zámek ve městě Cognac, kvůli jeho vynikajícím podmínkámpro zrání – vlhké sklepy a konstantní teplota, vytvořena díky silným kamenným stěnám a blízkosti řeky Charente.Koňak Otard je právem nazýván nejmenším mezi velkými a největším mezi malými. Je nejmenší značkou mezi velkou šestkou mezinárodně známých koňaků, ale jeho unikátní kapkovitou láhev naleznete po celém světě. Otard je vinná brandy vyrobená z révového vína ...Více informací
Davidoff
Rusko Švýcarský občan, globální průzkumník a Swiss-ukrajinský podnikatel Zino Davidoff se narodil 11.března 1906 v Kyjevě, v dnešním hlavním městě Ukrajiny. Zde trávil rané dětství, než jeho rodina emigrovala do Ženevy ve Švýcarsku v roce 1911. Po ukončení studia a obdržení bakalářského titulu si splnil svůj sen a odešel na rozsáhlou cestu po Jižní a Střední Americe, cestu která měla trvalý dopad na jeho život. Po návratu do Ženevy v roce 1930 převzal otcův úspěšný podnik. O dvacet pět let pozdě...Více informací
Dupuy e Bache Gabrielsen
V r. 1905 koupili dva Norové Peter Rustad (1870-1916) a Thomas Bache-Gabrielsen (1883-1942) od Edmonda Dupuy koňakovou společnost Dupuy ( založenou roku 1852 ) a kromě původní značky Dupuy začali lahvovat i koňak pod novou značkou Bache-Gabrielsen.Dupuy & Bache Gabrielsen je stále rodinný podnik založený Thomasem Bachéem, synem Josepha Gabrielsena, který byl správcem společnosti Holmaster, zabývající se obchodem s lihovinami v Norsku. Aby mladý Thomas Baché získal zkušenosti, odcestoval rok...Více informací
Bisquit Dubouché
V roce 1819 Alexandre Bisquit založil svou firmu , když mu bylo pouhých 20 let . Byl obchodníkem a dobrodruhem a občas sám doprovázel své sudy do zahraničí . Někdy až do Čínského moře .V roce 1965 se Bisquit spojil s Paulem Ricardem a firma Ricard podnikla další fúze např . s firmou Renault cognac nebo s firmou Pernod . Tím v roce 1974 vznikl nový obchodní název firmy Pernod Ricard . Tato firma obchoduje s dalšími světovými značkami jako např. Martell , Jameson , Olmeca Tequila , Havana Club...Více informací
A.E.Dor
Amédée Eduard Dor dal jméno do tohoto koňaku domu. V roce 1858, jako potomek prastarého rodu z města Cognac, si konečně uvědomil svůj sen: stát se majitelem malého koňakového domu a podřídit se jeho vášni, která měla učinit ten nejlepší cognac na světě. I přesto, že jeho společnost by nikdy překročila určité velikosti, výrobky produkoje po celé generace v té nejvyšší kvalitě až do dnešního dne.Vintage eaux-de-vie z AE Dor jsou jednou věcí z mála, které se zachovaly před roky pustošení phylloxero...Více informací
Pierre Ferrand
Koňaky Pierre Ferrand se řadí mezi jedny z nejlepších a nejvýznamnějších koňaky z lůna oblasti Cognac , z Grande Champagne. Palírna Pierre Ferrand je umístěna na severu města Angeac, kde využívá své polohy v jílových a vápencových kopcích a počátky jejího fungování se datují k roku 1840. Díky specifickému podloží jsou sklepení se sudy zrajícího jantarového skvostu v naprosto ideálním mikroklimatu, což zaručuje nejlepší a nejprecizněji vyladěnou lihovinu z regionu Cognac.oficiální stránky značky ...Více informací
Hardy
Nadšený londýnský obchodník s vínem a alkoholem Antony Hardy často jezdil obhlížet vinice do oblasti francouzského Charente v Cognacu. Nakonec kouzlu tohoto místa podlehl a v r. 1863 založil svoji vlastní společnost Maison Hardy vyrábějící koňak - nektar bohů. Jeho láska k Francii byla tak silná, že své křestní jméno si změnil na francouzskou variantu Antoine a jako obchodní značku pro svůj koňak zvolil ikonického galského kohouta. Jeho následník začal budovat věhlas koňakového domu v zahra...Více informací
Již po šest generací se vyrábí na Chateau de Montifaud vytříbený koňak prvotřídní kvality. Vinice, rozkládající se v samém srdci Cognacu na ploše 90 hektarů, jsou situovány ve dvou hlavních oblastech: Angeac (Grande Champagne) a Jarnac (Petit champagne). Chateau de Montifaud zpracovává pouze vlastní produkci. Poloha vinic dodává koňaku velmi květinovou, jemnou, plnou chuť i vůni, s dlouhou dochutí na patře. Pro Grande Champagne je typická ovocná chuť, především peckovité ovoce, které je charakte...Více informací
Guy Pinard
V samotném srdci Find Bois de Jarnac se nachází malebné městečko Foussignac. Zde v roce 1969 Guy PINARD položil základy rodinnému vinařství, na jehož odkaz navazuje jeho žena Chantal se synem Jeanem-Baptistem Pinardem – hlavním sklepmistrem. Rodina Pinard je průkopníkem ve výrobě organického koňaku ve Francii a pyšní se certifikací AB (agriculture biologique). AB – nepoužívají pesticidy, chemikálie či jiné syntetická hnojiva. Základem je dodržování biodynamických cyklů přírody, půdy, vinic. Labe...Více informací
Daniel Bouju
Od 17. století, jsou nábřeží Cognac a Jarnac lemující řeku Charente naplněny sudy s tou nejvznešenější " aqua vitae " - Cognacem. Historicky, se Cognac stal dobře známým díky vlivu La Rochelle přístavu (ze kterého byl Cognac distribuován) a britského obchodu. Lihovar Daniel Bouju se nachází v krásné obci Saint Preuil v srdci oblasti Grande Champagne (Premier Grand Cru z Cognac). Historie výroby Cognacu rodinou Bouju zde sahá až na počátek 19.století, přeněji do roku 1805. Pokračování t...Více informací
Delamain
1625 byl rokem, kdy Nicolas Delamain unikl francouzské protestantské vládě do Anglie. do Londýna kde byl pověřen vedením doprovodu princezny Henrietty Marie (Bourbonské), nevěsty anglického krále Karla I.Zde byl pasován na rytíře Karla I. a obdržel erb, který dodnes zdobí ochrannou známka společnosti Delamain( 3 krvavé kříže). Usídlil se v Irsku a stal se protestantským statkářem. Henry Delamain z další odnože rodiny Delamainů byl v Dublinu hrnčířem. Jako první používal při vypalování delftské k...Více informací
Prunier
Historie rodinné firmy Prunier sahá téměř neuvěřitelných 300 let zpátky až do roku 1701, většina dokumentů však padla za oběť ničivému ohni v La Rochelle, kde firma začínala. A tak první dochované písemné zmínky pocházejí až z roku 1768; i tak to je více než 20 let před francouzskou revolucí. V roce 1830 již byla pevně zakotvena v městě Cognac a své sídlo z té doby, zvané La vieile maison (Starý dům) používá dodnes jako své ředitelství, sklepy a částečně i výrobu. Maison Prunier je také jedním z...Více informací
Albert de Montaubert
Albert de Montaubert je laikům možná méně známý avšak velice významný tradiční francouzský výrobce Cognacu a Armagnacu. Tato rodinná firma s mnohaletou tradicí byla až do konce sedmdesátých let minulého století jedním z hlavních dodavatelů eau-de-vie pro Cognac značky Curvoisier. Tento vztah trvající prakticky celé dvadsáté století zanikl v souvislosti s obměnou generací v osmdesátých letech, odkdy se Albert de Montaubert zaměřuje výhradně na produkci a prodej Cognacu a Armagnacu pod vlastní zna...Více informací
ABK6
Nový lihovar ABK6, jehož vlastníkem je Francis Abécassis, se nachází v oblasti Domaine de Chez Maillard poblíž vesnice Claix. Dvě stě padesát hektarů vinic produkuje vysoce kvalitní eaux-de-vie, které se používá k míchání tohoto současného koňaku. Cílem této značky je spojit v tradičním nápoji mladého a moderního ducha s kvalitou. V součané době je spravován dcerou majitele , půvabnou Elodie Abecassis, která tomuto Cognacu předává sviji mladistvost a svěžest.K cílové společnosti nevypovídá pouze...Více informací
Ragnaud Sabourin
Ragnaud Sabourin je rodinná firma, které se výrobou koňaku zabývá již od roku 1850, a to přímo v srdci apelace Cognac v Grande Champagne. Produkují blendy i ročníkové koňaky – od základních VS až po speciality jako je Le Paradis, což je směs „eau de vie“ ze začátku minulého století a 10% podílu z dob před katastrofou s fyloxerou (tj. před rokem 1870). Ideální kandidát do Vaší sbírky. Současní majitelé panství v Grande Champagne 1er Cru de Cognac, Gaston Briand a Marcel Ragnaud představují předch...Více informací
Jean Fillioux
Tradice společnosti Jean Fillioux se píše od roku 1880. Její vinice leží v srdci oblasti Grande Champagne v tzv. "Zlatém trojúhelníku", a to mezi Verre, Angeac Champagne a Juillac-le-Coq. Koňaky z této oblasti jsou proslulé svou vysokou kvalitou, která je důsledkem neustálé péči a trpělivosti při několikaletém zrání v dubových sudech. Koňaky Jean Fillioux jsou charakteristické aroma hrušek a vanilky, a také svou výraznou zlatou barvou. Společnost vede Pascal J. Fillioux, pravnuk zaklad...Více informací