Bílé šumivé víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Glera vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Veneto - Valdobbiadene - dry - suché.
Původ hroznů: Hrozny pocházejí z vinic na rovině na úpatí kopců Farra di Soligo. Používané systémy výcviku révy jsou „Sylvoz“ nebo „Dvojitá oblouková třtina“ s hustotou rostlin 2800-3500 vinic na hektar. Půdy jsou směsí jílu a vápence.
Výnos na hektar: Nejvýše 18000 kg na ha
Sklizeň: Ručně, v posledních deseti dnech září.
Tradiční vinifikace bílého vína s měkkým lisováním; fermentace je pomalá a trvá přibližně 15 dnů při kontrolované teplotě 18 ° C; následně se víno rozleje a pak zraje na svých kalech při nízkých teplotách v termo regulovaných nádržích z nerezové oceli po dobu asi 3 měsíců.
To se provádí metodou Charmat, která se tradičně používá pro jemnou, ovocnou vína. Próza de mousse, pomocí přirozeného opětovného kvašení v tlakových nádobách (autoklávy), trvá přibližně 20-25 dní, zatímco zrání trvá 2 měsíce.
Výborně se hodí jako aperitiv a perfektně se hodí také k lehkým předkrmům.
Barva: Barva je slámově žlutá, s jemnými, jemnými, perzistentními bublinkami.
Vůně: Elegantní a ovocný, se slabými citrusovými tóny.
Chuť: Tangy a dobře vyvážené, se suchou dochutí.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.