Vínařství s bohatou historií je pojmenováno po rodině Avignonesi, zakladately původního vinařství. V roce 1974 bylo vinařství převzato a výrazně modernizováno rodinou Falvo, od 2009 je ve vlastnictví paní Virginie Savery, která od té doby představila nové ekologické a biodynamické metody hospodaření plné řemeslného umu a tím dala novou tvář těmto jedinečným a originálním vínům s výrazem silnější povahy. Virginie se narodila v belgickém Gentu a vystudovala práva na univerzitě v Paříži v roce 1983. Virginie byl vychovávána v rodině, která se vždy těšila kráse kvalitních vín a jako vášnivý milovník vína se rozhodla investovat do vinařství Avignonesi poté, co v roce 2007 odešla ze své vysoce úspěšné právnické kariéry a přestěhovala se do Toskánska. V roce 2009 koupila celé panství Avignonesi s úmyslem více pozdvihnout vinařství již po léta uznávané pro svou kvalitu, inovativní výzkum a experimentování... Navázala na neustálý výzkum a vývoj zaměřený na vyjádření skutečného charakteru Montepulciano terroiru, který v průběhu času vynesl vinařství na zasloužené místo mezi předními výrobci Toskánska. Postupně získala pro vinařství další vinice a state-of-the-art ve vinařské oblasti Montepulciano.
Virginie pevně věří v potenciál ekologických produktů a jejich kromě jiného homeopatických účinků, a postupného převedení vinařství plně na udržitelný způsob hospodaření což bylo přirozenou volbou. Jejím cílem v Avignonesi je výroba vín, které nejsou jen odrazem zřetelné totožnosti terroir Montepulciano, ale současně vína, která jsou zdravější pro své zákazníky, zdravější pro zemi a proto velkou výzvou pro budoucí generace. Je přesvědčena, že životní síla země a jedinečnost terroiru toskánského Montepulciana bude opět povznesena na úroveň bájného Vino Nobile jako jednoho z největších klenotů Itálie. Vína Avignonesi je znovuzrozena z půdy jedněch z nejlepších vinic oblasti a odrážejí jemné místní nuance a zvláštní rysy každého ročníku. Vína vyjadřují bohatost a krásu území Montepulciano a plně respektují jeho dědictví, kde byly získávány hrozny odrůdy Sangiovese - neboli Prugnolo Gentile po celá staletí.
Vinařství Avignonesi dlouhodobě patří mezi kvalitativní špičku toskánských výrobců. V současné době používá plně udržitelný způsob hospodaření včetně bio diversity na všech cca 200 ha vinic.
V dubnu 2011 oficiálně požádali o ekologickou certifikaci celého Avignonesi panství. Toto odstartovalo povinnou dobu 3 leté certifikace, při kterých se musí dodržovat všechny zásady ekologického vinohradnictví. Nicméně se rozhodli jít ještě o krok dál a použít biodynamické přístupy pěstebmích metod. Tento holistický a regenerační systém pěstování se zaměřuje na zdraví půdy, integrace místních rostlin a živočichů, a podporu biologické rozmanitosti.
oficiální stránky vinařství : www.avignonesi.it
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 85 % Prugnolo Gentile ( Sangiovese ) , 10% Ca...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 85 % Prugnolo Gentile ( Sangiovese ) , 10% Ca...