Kategorie
Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)

pan Drápal se slámovým vínemPočátky mého vinařství sahají do roku 1980, kdy jsem začal vyrábět první vína. Stále mě lákala myšlenka vyrábět něco nového.Od roku 2003 jsem začal vyrábět slámová vína ve větším měřítku
a z větší pestrosti odrůd. Tato kategorie byla u nás nová. Lákali mě nové možnosti výroby vína a objevovat cesty ke zlepšení kvality slámových vín.

Ve svém podniku zpracovávám hrozny od svých stálých dodavatelů. Hrozny se sbírají ručně. Cukernatost hroznů při sběru se pohybuje v rozmezí 20 až 24° ČNM.

 

Po sklizni hrozny leží (v poslední době používám způsob zavěšení) 
4 až 5 měsíců na rákosových roštech. Počas ležení se hrozny pečlivě kontrolují a nahnilé bobulky jsou odstraněny.Při následném lisovaní se u takto ošetřených hroznů pohybuje cukernatost v rozmezí 40 až 50° ČNM. Vína nechávám vykvasit na 10 až 12 obj.%, bezcukerný extrakt se pohybuje v rozmezí 50 až 80 g/l. Podle mé zkušenosti vína těchto parametrů jsou stabilní a mají předpoklad pro dlouhé uskladnění ve sklepě.

Vína lahvuji po dvou létech od výroby do lahví o objemu 0,2l  (na přání zakazníků je možné lahvovat i do lahví 0,35l). Roční produkce se pohybuje okolo 20 000 lahví vína.

Nebyly nalezeny žádné položky.
 
Vaše příspěvky
NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

XcT4W4k6iQ
4BjLuwHGK46s
Salam,ZarinaMy family and my two daughters akan ke korea this 26th April 2012 and we'll be leaving on 4th april 2012.. Tapi saya nak hired to...

gL9bxUDmnxse
0phHmhGHp
My English couoinicatmmn isn’t so good butprobably I understand everything. Thank u so well for that awesome blog message. I jolly be glad r...

  Nahoru