Kategorie
Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)

Pivo Richard je přírodní NEPASTERIZOVANÉ ani jakkoli FILTROVANÉ živé pivo vařené ze sladu a chmele - Žatecký poloraný červeňák a další ( vždy však výhradně české odrůdy chmele). Pivo se vaří ve varně, a následně se přečerpává do spilky, ve které s přidáním pivovarských kvasnic kvasí 5 — 7 dnů. Po vykvašení se přečerpá do nerezových tanků umístěných ve sklepě, kde zraje (pomalu jemně dokvašuje) minimálně 5 týdnů. Při tomto procesu vzniká množství vitamínů (především řady B ), enzymů a přírodního kysličníku uhličitého.

Pivo Richard zásadně nefiltrují, a proto jsou v něm uchovány všechny nejkvalitnější složky.

Naše varna - Pivo Richard Vaření

První fází výroby je samotné vaření. Vaření probíhá tradičním způsobem, který je typický pro pravý český ležák. Nic nechceme zanedbat, proto věnujeme našemu pivu nejlepší péči a jedna várka u nás trvá dvanáct hodin.

 

Hlavní kvašení


Spilka - Pivo Richard Další fází je hlavní kvašení, které probíhá v tzv. spilkách. Jsou to chlazené nádoby, ve kterých kvasí pivo přibližně týden za nízkých teplot. Jedná se o tradiční spodní kvašení. Výsledkem je mladé pivo, které se dá připodobnit k burčáku.

 

Tank - Pivo RichardJemné dokvašování

Posledním krokem je jemné dokvašování, zrání piva. Tento proces trvá zhruba pět týdnů a pivo leží v ležáckých tancích a pomalu dozrává. Kvasinky pomalu nasycují pivo oxidem uhličitým a zjemňují chuť. Dále do piva nepřidáváme technický oxid uhličitý a  to má za následek, že naše pivo nepůsobí pocit plnosti a následné potíže.

 

 

V současné době pro nás vaří :Pšeničné pivo 11%

11% pšeničné pivo - letní, osvěžující pivečko lehké chuti, podávané s citrónem, ideální volba po parném letním dni plém slunce a vysokých teplot.

Světlý ležák 12%12% světlý ležák- světlý ležák Richard vyniká zlatavě chlebovou barvou a oproti klasickým ležákům plzeňského typu lehce nižší hořkostí, což má za následek zvýraznění sladové chuti. Doporučujeme pro klasiky, kteří mají chuť jen tak si pochutnat.

Tmavý ležák Richard12% tmavý ležák - prémiový ležák, který je charakteristický svou karamelovou chutí. Při výrobě používáme pouze vybrané slady českého typu a slady speciální. Tmavá barva pochází z pražených sladů, nikoliv z barviv.

Višňový ležák 12%12% višňový ležák - ochucený višňový ležák ocení zvláště hosté, kteří hledají novinky a nebojí se experimentu. Vyhledávaný pro své aroma a jemnou, decentní chuť po višních. Po dopití Vaší sklenice Vás čeká překvapení v podobě višní (pozor - s peckou), kterými můžete zakončit Váš zážitek.

Medový speciál 15%15% medový speciál - vynikající speciál s přídavkem nejkvalitnějšího medu z českých luhů a hájů, který Vás, nejen obsahem alkoholu, přenese do dávných dob mezi úly starých českých krajů.

 

Nebyly nalezeny žádné položky.
 
Vaše příspěvky
NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

XcT4W4k6iQ
4BjLuwHGK46s
Salam,ZarinaMy family and my two daughters akan ke korea this 26th April 2012 and we'll be leaving on 4th april 2012.. Tapi saya nak hired to...

gL9bxUDmnxse
0phHmhGHp
My English couoinicatmmn isn’t so good butprobably I understand everything. Thank u so well for that awesome blog message. I jolly be glad r...

  Nahoru