Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Gamay vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Bourgogne - Beaujolais Cru - Moulin a Vent - suché
Intenzivní barva mezi hlubokou rubínovou a tmavou granátovou. Květinová a ovocná vůně, které dominují fialky, je podpořena náznakem třešní. Taninové, masité a jemně pikantní, Moulin-a-Vent se vyvíjí do komplexní chutě, která kombinuje vytříbenost a harmonii. Je
charakterizována pozoruhodnou délkou. Výkonné třísloviny dominují. Má komplexní, hustou strukturu plnou dřeva a ovocných tříslovin, spolu s ostružinovým ovocem a nádechem kořeněné hořké třešně. Toto Beaujolais je vhodné k archivaci.
Domaine des Terres Dorées se nachází v jižním Beaujolais, severně od Lyonu, v lokalitě známé jako „Region zlatých kamenů"". Jean-Paul Brun, majitel stejnojmenného rodinného vinařství a vinař, hospodaří na asi 16 ha pozemku. Vinař se snaží o vinařství v tradičním „starosvětském""
stylu Beaujolais a jeho vinifikace jsou trochu odlišné od většiny producentů v okolí. Zastává názor, že charakter Gamay je nejlépe podpořen nepoužíváním syntetických kvasinek, ale naopak původních kmenů z vinice. Beaujolais je, dle vinaře, nejlepší s nižší hladinou alkoholu, tudíž zde není
potřeba zvyšovat cukernatost moštu a potažmo alkohol na 13 % umělým dodáním cukru, takže této možnosti nevyužívá. Beaujolais by mělo potěšit, být svěží, lehké, ovocné a delikátní pití. Vinař používá minimální dávky SO2, vína mohou obsahovat stopové zbytky CO2 z fermentace, což
víno udržuje svěží, a filtrace je minimální. Přednosti beaujolais nejsou v parametrech šíře, velikosti a opulentnosti aromat, ale spíše v čisté svěžesti a ovocitosti.
Větrný mlýn, který byl postaven v 15. století a který zhlíží na apelaci, které dal jméno, přestal sloužit k mletí zrní v polovině 19. století. Avšak nadále, ve výšce 258 metrů, sedí pyšně na kopci, jehož vrchol tvoří žula s manganem. Mangan zůstává a dává vínům jejich specifickou chuť Moulin-
a-Vent.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.