Růžové šumivé víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 49% Pinot Noir ( z toho 7% červeného vyzrálého vína ) a 51% Chardonnay vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Champagne - brut.
Víno příjemně žluté barvy se zlatými a zelenkavými záblesky a příjemnou perlivostí spojenou do jemných řetízků. Vůně je směsí ovoce a květin (perfektní kombinace růží, liči, manga a mandarinek). První dojem v ústech připomíná nezralé jahody a mandarinky, přes velmi jemnou karamelovou chuť.
Hodí se jako skvělý aperitiv k rybám, mušlím, korýšům či foie gras.
Historie firmy Gosset sahá až do roku 1584, kdy Pierre Gosset - vinař a konšel z Ay - začal vyrábět červená vína. Ve své době soupeřila vína ze dvou oblastí - z Ay a z Beaune. V obou těchto oblastech se vyráběla červená vína z odrůdy Pinot Noir
a bílá Chardonnay. V 18.století, se v Ay a okolí začala vyrábět šumivá vína a firma Gosset přirozeně začala s jejich výrobou také. Gosset i dnes stále používá tradiční metody výroby vína - pro výrobu svých „cuvée"" jsou využívány dubové sudy,
dále potlačuje jablečno-mléčné kvašení, aby se zachovala svěžest kyseliny jablečné dodávající vínu přirozené ovocné aroma. Šampaňské Gosset je prezentováno v replikách původních láhví, které poprvé použil smírčí soudce v Ay Jean Gosset
(1736 - 1805). Charakteristický tvar jeho láhve se pozoruhodně snoubí s jemností a kvalitou velkých vín této firmy a šampaňské Gosset tak poskytuje současně vynikající chuťový i estetický požitek. Firma Champagne Gosset je odborníky pravidelně
zařazována mezi deset nejlepších výrobců šampaňského.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Historie firmy Gosset sahá až do roku 1584, kdy Pierre Gosset - vinař a konšel z Ay - začal vyrábět červená vína. Ve své době soupeřila vína ze dvou oblastí - z Ay a z Beaune. V obou těchto oblastech se vyráběla červená vína z odrůdy Pinot Noir a bílá Chardonnay. V 18.století, se v Ay a okolí začala vyrábět šumivá vína a firma Gosset přirozeně začala s jejich výrobou také. Gosset i dnes stále používá tradiční metody výroby vína - pro výrobu svých „cuvée" jsou využívány dubové sudy, dále potlačuje jablečno-mléčné kvašení, aby se zachovala svěžest kyseliny jablečné dodávající vínu přirozené ovocné aroma. Šampaňské Gosset je prezentováno v replikách původních láhví, které poprvé použil smírčí soudce v Ay Jean Gosset (1736 - 1805). Charakteristický tvar jeho láhve se pozoruhodně snoubí s jemností a kvalitou velkých vín této firmy a šampaňské Gosset tak poskytuje současně vynikající chuťový i estetický požitek. Firma Champagne Gosset je odborníky pravidelně zařazována mezi deset nejlepších výrobců šampaňského.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.