Poznávacím znamením této jedinečné whiskey je stáří minimálně 14 let. Výjimečná je svojí sladkostí, komplexností a jemností. Vyráběna trojí destilací dozrává postupně ve čtyřech druzích sudů – od bourbonu, sherry, madeiry a portského. Každý sud je jiný, každý se na výsledné single malt whiskey projeví jinou ze svých vlastností, což ji dodává na hloubce a harmonii.
Jedna z nejjemnějších irských whiskey, Tullamore D.E.W., byla poprvé vyrobena v roce 1829 v malém městě Tullamore v hrabství Offaly v centrální oblasti Irska. Vlastníkem se stal známý lihovarník Michael Molloy.
Nejvíce však irskou whiskey Tullamore D.E.W. i rozvoj celého výrobního závodu ovlivnil chudý venkovský synek Daniel Edmond Williams, který se postupně z pomocníka ve výrobně propracoval až na generálního ředitele destilerky. Zmodernizoval závod a časem se jeho rodina
stala i většinovým akcionářem destilerie. Přestože značka prošla velkými potížemi, dokonce byla i zavřena, patří dnes mezi nejpopulárnější a nejprodávanější irské whiskey.
Originální irská blended whiskey známá po celém světě díky své jemnosti a komplexnosti. Nesmí být patrná rašelinová příchuť. Tuto unikátní jemnost zajistí trojitá destilace a následné zrání v sudech po bourbonu a po sherry po dobu minimálně tří let. Svoji jedinečnou komplexnost získává díky smíchání všech tří druhů irské whiskey (z grain whiskey, pot still whiskey a malt whiskey). Název je odvozen z iniciál prvního vlastníka, Daniel Edmond Williams - D.E.W.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.