Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Corvina Veronese 65%, Corvinone 15%, Rondinella 10% a Cabernet 10% vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Veneto - Valpolicella - suché.
Červené víno připravené harmonickým snoubením regionálních odrůd, pocházejících ze břehů jezeraLago di Garda. Neobyčejné víno nejen svým projevem, ale také náročností procesu při jeho výrobě. V bohaté m a vlídné m aroma rozpoznáme jemné tóny černých třešní a třešňového dřeva, chuť je obohacena o tóny čokolád a kakaových bobů s hřejivým dozvukem. Díky druhotné mu kvašení označované mu jako Ripasso - sekundární fermentací získává plnější tělo a celkovou uhlazenost.
Vynikající ke všem výraznějším masovým pokrmům, pečeným i grilovaným. Výborné rovněž ke zvěřině nebo zvěřinovému ragů.
Vinice se nacházejí na kopcích v okolí městečka Negrar v srdci zóny Valpolicella Classico. Vesměs jihovýchodní expozice v nadmořských výškách od 230 - 270m nad mořem. Půdy jsou různé s příměsí jílů. Vedení systé mem dvojitá pergola
Ruční sběr hroznů v polovině října. Hrozny jsou odstopkovány alisovány pneumatickým lisem. Fermentace probíhá při 25 - 28stupních C. Macerace 12 dní s automatickým promícháváním,které probíhá třikrát za den po dobu 20 minut. Do února zrání vnerezu. Následně se přidají slukpy z Amarone pro druhou fermentaci.
Druhá macerace po dobu 15 dní s ručním promícháváním matolinového klobouku. Dále probíhá kompletní malolaktická fermentace. Víno se na konci května přečerpá dosudů, kde zraje 24 měsíců. Před prodejem zraje dalších 6 měsícův láhvi.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
Historie vinařství se váže k první polovině 20. století. Dokument, který stvrdil vznik tohoto vinařství byl podepsán 23. srpna 1933. Právě v tento den vzniklo partnerství mezi sedmi vinaři, kteří se rozhodli spojit své síly, aby zachovali vinařskou kulturu v okolí Verony. Tato iniciativa přišla právě z touhy o zachování a ochránění charakteru a kvality vín z benátska. Jedinou schůdnou cestou k naplnění tohoto cíle bylo združování malých pěstitelů, aby bylo možné vdorovat rychle se měnícímu trhu. Starověká Villa Novera v Santa Maria di Negrar byla díky vynikající vybavenosti vůbec prvním sídlem vinařství. Ovšem v 50. letech se z důvodu stále se zvyšujícího počtu členů družstva se vinařství přestěhovalo do stávajících prostor přímo v Negraru.
I nadále je hlavním cílem vinařstív Cantina Valpolicella Negrar zejména zvyšování kvality hroznů a s tím samozřejmě i šíření osvěty zdejších vín, vinařství a enologie. Dnes Cantina Negrar sdružuje přes 200 vinohradníků, kteří obhospodařují necelých 500 ha vinohradů situovaných výhradně v kopcovitém terénu okolí městečka Negrar. Díky stálé snaze o produkci kvalitnějších vín a zejména díky letitým zkušenostem se podařilo i vyčlenit nejlepší polohy pro pěstování lokálních odrůd, což dalo základ pro dnešní jednotlivé Cru. Pro svá nejlepší vína se používá výhradně jmnéno DOMINI VENETI. Jméno, které bylo převzato z historie, z dob Benátské republiky, pod jejiž nadvládou byly pozemky kolem Valpolicelly v letech její největší slávy (kolem roku 500).
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.