Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)
Úvodní stránka » Pálenky z cukrové třtiny » Afrika » Madagaskar

Madagaskar

uuu

Madagaskar, čtvrtý největší ostrov na světě ležící v Indickém oceáně. Zatímco původní rostlinstvo a živočišstvo je unikátní a obsahuje 80 % endemických (nikde jinde na světě nežijících) druhů, současné obyvatelstvo vzniklo smíšením afrických, arabských, polynéských a evropských kořenů a tradic. V 10. století Arabové založili na ostrově první sultanát, od 14. do 18. století zde existoval stát Imerina. Pro Evropu Madagaskar objevil portugalský mořeplavec Diego Dias začátkem 16. století. Později se stal útočištěm pirátů a uprchlíků a po několika desetiletích pod britským vlivem byl v r. 1883 obsazen Francouzi. Od r. 1960 je samostatnou republikou. Ačkoliv se cukrová třtina pěstovala ve Starém světě mnohem dříve než v Novém, výrobu rumu zavedli na Madagaskaru Francouzi pod vlivem svých zkušeností z Karibiku. Jako ve většině bývalých francouzských kolonií se zde rum vyrábí většinou přímo z cukrové šťávy a ne z melasy. Palírna a cukrovar nesou název Dzamamandzar.

Compagnie Vidzar

Compagnie Vidzar

Jak je známo, rum se vyrábí z cukrové třtiny, která je původem z Asie a postupem času zdomácněla hlavně v Karibiku a Latinské Americe. Této rostlině se daří v teplém , tropickém a vlhkém podnebí, není tedy divu, že se časem začala pěstovat i daleko od místa svého původu.  Postupně se její zpracovávání rozrostlo a rum se stal třetím nejoblíbenějším destilátem na světě. Této rostlině se daří v tropickém, teplém a vlhkém podnebí. Není tedy divu, že začala být pěstována i daleko od původních oblastí...Více informací
 
 
Kompletní sortiment
Vaše příspěvky
NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

XcT4W4k6iQ
4BjLuwHGK46s
Salam,ZarinaMy family and my two daughters akan ke korea this 26th April 2012 and we'll be leaving on 4th april 2012.. Tapi saya nak hired to...

gL9bxUDmnxse
0phHmhGHp
My English couoinicatmmn isn’t so good butprobably I understand everything. Thank u so well for that awesome blog message. I jolly be glad r...

  Nahoru