Kategorie
Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)

Daniel Bouju

gggOd 17. století, jsou nábřeží Cognac a Jarnac lemující řeku Charente naplněny sudy s tou nejvznešenější " aqua vitae " - Cognacem. Historicky, se Cognac stal dobře známým díky vlivu La Rochelle přístavu (ze kterého byl Cognac distribuován) a britského obchodu. Lihovar Daniel Bouju se nachází v krásné obci Saint Preuil v srdci oblasti Grande Champagne (Premier Grand Cru z Cognac). Historie výroby Cognacu rodinou Bouju zde sahá až na počátek 19.století, přeněji do roku 1805. Pokračování trdice výroby dnes následuje již osmá generace. Tato malá rodinná firma leží tedy přímo v samém srdci těch nejlepších vinic v Grand Champagne, kde obhospodařuje 14 ha vinic a je zcela nezávislá na velkých Cognac domech, stejně tak na nákupu brandy od drobných pěstitelů, tím si zachovává po staletí budovaný charakter. V současnosti k výrobě vína, tj. základní suroviny k výrobě Cognacu, využívají pouze odrůdu Ugni blanc pravidelně dosahující nejlepších výkonů právě ve vesničkách Segonzac a Saint Preuil, které patří k nejlépe hodnoceným oblastem v Grand Champagne, kromě rezervy Familiale, která je vyrobena ze směsi Colombard, Ugni Blanc a Folle Blanche.

Destilují čerstvý vinný mošt klasickou charentskou metodou dvojího pálení v šestnácti hektolitrových měděných kotlech zavných " ALAMBIC ", které jsou ideální i pro výrobu ovocných destilátů tím že zachovávají výraznější chuť a svěřest výslené surové pálenky. Tato čerstvá pálenka zvaná " EAU DE VIE " se poté ukládá l dalšímu zrání do sudů výhradně z Limousinského dubu , ve kterých přetrvává mnoho let (až 80 let pro rezervní Familiale), což dává Bouju koňakuům velmi aromatickou vůni, tmavé bohaté barvy a jemné chuti.Není-li uvedeno jinak, všechny koňaku je dodáván v 70cl lahví a má objem alkoholu 40%.

oficiální stránky výrobce : www.cognac-daniel-bouju.com

Nebyly nalezeny žádné položky.
 
Vaše příspěvky
NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

XcT4W4k6iQ
4BjLuwHGK46s
Salam,ZarinaMy family and my two daughters akan ke korea this 26th April 2012 and we'll be leaving on 4th april 2012.. Tapi saya nak hired to...

gL9bxUDmnxse
0phHmhGHp
My English couoinicatmmn isn’t so good butprobably I understand everything. Thank u so well for that awesome blog message. I jolly be glad r...

  Nahoru