Kategorie
Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)

Santa Sofia

Vinařství Santa Sofia má hlavní sídlo a své sklepy v Pedemontu, v jednom z nejkrásnějších a nejmírnějších pásem, v klasické oblasti Valpolicella. Počátky rodinného venkovského sídla se datují k roku 1560, kdy zde šlechtic Marcantionio Serego nechal vystavět usedlost architektem Andreem Palladiem do skvostné podoby. Usedlost se časem stala symbolem vinařství, určujícího trendy výroby vína okolo Verony. 

Ve vínech z vinařství Santa Sofia najdeme spojení starých tradic, zkušeností a nových technologií. Hrozny používané k výrobě Recioto a prestižního Amarone jsou 120 dní sušeny, a tak získávají koncentrovanou ovocnou chuť s vysokou cukernatostí. Jemné lisování a nízká teplota fermentace je pravidlem, které vtiskuje vínům ze Santa Sofie jejich výjimečnost. Bílá vína jsou díky používání nejmodernějších nerezových tanků velmi příjemná a čistá. Červená vína jsou školena v Slavonských dubových sudech a svou finální podobu získávají ležením v láhvi. Kvalitu těchto vín podtrhují četné ocenění z mezinárodních soutěží, například World Association Wine a Spirits Writers and Journalist.

Vinohrady se nachází severně od Verony. Jsou vysázeny na pahorkatých svazích se středně těžkými půdami s dostatkem volného vápna. Obce, do jejichž katastru tyto vinice patří, jsou: Negrar, Fumane, St. Pietro/Cariano a Marano. Víno Ripasso DOC z řady Antichello je vyrobené z odrůd Corvina Veronese (70%) a Rondinella (30%). Víno zrálo 9 měsíců ve středně velkých sudech ze slavonského dubu, 3 měsíce na lahvi. Doporučujeme jej popíjet k pečínkám, ke zvěřině nebo v kombinaci s hodně zralými sýry.

RIPASSO je tradiční metoda výroby vína z oblasti Verona, při které se do mladé Valpolicelly přidávají výlisky z hroznů (matoliny) Amarone. Hrozny na výrobu Amarone, jsou tím nejkvalitnějším, co se v této oblasti produkuje. Sbírají se jako poslední, kdy už jsou suché a hodně koncentrované. Když je potřeba, tak se nechávají vysušit až dalších 120 dní. Díky tomu se uvnitř rozinky zkoncentruje hroznový cukr i aroma. Po jejich maceraci a vylisování se tyto vzácné matoliny použijí jako přírodní přísada do mladého vína Valpollicela. "Obyčejná" Valpollicela tak díky přírodním taninům získá komplexnější strukturu, pevné tělo, intenzivnější chuť, barvu i vůni, a prodlouží se jí možnost zrání. Víno je sametovější a elegantnější. Ripasso je vlastně mladším bratrem slavného vína Amarone.

oficiální stránky vinařství ....

Cena od - do
Řadit dle: názvu ceny
Amarone della Valpolicella classico Doc 2013 Santa Sofia  0.75 l

Amarone della Valpolicella classico Doc 2013 Santa Sofia 0.75 l

Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Corvina 65%, Rondinella 30%, Molinara 5% vy...

1 238,02 Kč
1 498,00 Kč s DPH
 
  
Amarone della Valpolicella „ la Serra ” Doc 2016 Santa Sofia  0.75 l

Amarone della Valpolicella „ la Serra ” Doc 2016 Santa Sofia 0.75 l

Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Corvina 65%, Rondinella 30%, Molinara 5% vy...

907,44 Kč
1 098,00 Kč s DPH
 
  
 
Vaše příspěvky
NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

XcT4W4k6iQ
4BjLuwHGK46s
Salam,ZarinaMy family and my two daughters akan ke korea this 26th April 2012 and we'll be leaving on 4th april 2012.. Tapi saya nak hired to...

gL9bxUDmnxse
0phHmhGHp
My English couoinicatmmn isn’t so good butprobably I understand everything. Thank u so well for that awesome blog message. I jolly be glad r...

  Nahoru