Single malt whisky An Cnoc ( existuje dvojí zápis názvu značky An Cnoc a anConc - budeme se držet názvu An Cnoc) se vyrábí v palírně Knocdhu. Podle některých zdrojů byla palírna přejmenována z názvu Knockdhu na An Cnoc, ale je možné, že se jednalo pouze o přejmenování vyráběné whisky (aby nebyla zaměňována s whisky Knockando), protože na aktuálních etiketách i webu značky je jako palírna původu uváděna Knockdhu. Jméno whisky An Cnoc lze přeložit jako "kopec". Knockdhu leží na skotské Vysočině, na samém okraji regionu Speyside ve vesničce Knock. Založili ji v roce 1894, když bylo na nedalekém kopci Knock objeveno několik pramenů. Tomuto kopci říkají místní anCnoc, což pochází z gaelského „černý kopec“. Na vřes a jinou vegetaci působí místní podnebí tak, že se v přirozených stínech jeví jako černá. V této krásné pálenici poblíž Huntly na Vysočině majitelé, palírnu od roku 1988 vlastní společnost Inver House Distillers., v posledních několika letech hodně investovali do technických vylepšení. Roku 2010 spustili nový systém vypouštění mláta a napouštění sladu.
Palírna je vybavena nerezovou zcezovací záparovou kádí, která byla instalována v roce 2009, ale nechali jí staré měděné víko, šesti kvasnými káděmi z oregonské borovice a jedním párem kotlů. Lihovina se kondenzuje pomocí litinové vany s červem. Majitelé udělali dobře, když vyměnili starou litinovou záparovou káď. Nová má stejný průměr, ale je hlubší než její předchůdkyně, a umožnila tak zvýšení kapacity o 100 000 litrů ročně. Podobně jako v roce 2010 funguje pálenice nepřetržitě a připravuje se zde 19-20 dávek zápary týdně. Okolo 15 % produkce je určeno k použití jako single malt. Plní se na místě, kdežto zbytek se odváží v tankerech do Airdrie. Obecně se používá směs sudů po sherry a bourbonu, ale prováděli zajímavé experimenty se sudy po rumu; výsledky teprve uvidíme. Sudy se skladují v pěti skladištích. Podobně jako mnoho jiných pálenic postihlo Knockdhu v lednu 2010 velké množství sněhu a dvě skladiště byla víceméně zničena. V roce 2011 však bylo jedno skladiště opět vybudováno.
Poptávka po rašelinových whisky se rok od roku zvyšuje a výrobci, zejména na Islay, jsou stále méně ochotní prodávat cokoli ze svých zásob ostatním. Ti, kteří potřebují do svých směsí rašelinovou whisky a nemají své vlastní pálenice mají problém. Společnost Inver House je v mnohem lepší pozici – okolo 90 % jejich whisky jsou míchané skotské a některé z nich potřebují určité množství rašelinové whisky. Inver House vlastní pět palíren, a třebaže žádná z nich nebyla známá kvůli rašelinové whisky, dvě z nich (Knockdhu a Balblair) ji vyrábějí alespoň část roku. Produkce Knockdhu se během roku 2011 zvýšila, z 25 % je rašelinová s obsahem fenolů 15-20 ppm v nově vyrobené lihovině. Kvůli zvýšení produkce Knockdhu loni dokonce zkrátila vánoční přetržku ve výrobě, takže letos se dostane na 1,65 milionů litrů alkoholu.
Základním produktem jsou 12-ti a 16-ti letá whisky. Dalším plněním jsou 22 letá a v limitované edici (1495 lahví) 35-ti letá. V limitované edici byly také vyrobeny verze označené jako Peter Arkle edition, ke kterým Peter Arkle navrhnul design obalu a etikety (není uvedeno stáří whisky). Palírna dělá také ročníková plnění. Tato plnění začala od ročníků 1990 a vyjímkou byl ročník 1975 stáčený v roce 2005, jinak se jedná o whisky ve stáří cca 13-15 let. Stáčená byla také v sérii Highland Selection jako 13-ti a 18-ti letá.
Starší plnění whisky z této palírny byly stáčeny pod názvem Knocdhu.
Whisky hodící se výborně k dezertu. Velmi aromatická, jemná a ovocná (ananas). Chuť je jemná, smet...
AnCnoc 18 Year Old zraje v sudech po Oloroso sherry a bourbonu druhé výplni. Tato whisky je aromatic...
Tato whisky zrála v sudech po Sherry vyrobených ze španělského dubu a v sudech amerických po Bourbon...
Tato whisky zrála v sudech po Sherry vyrobených ze španělského dubu a v sudech po Bourbonu vyrobenýc...
Tato 24 letá whisky byla vyrobena ve své nejpřirozenější formě - v procesu výroby nebyla použita fil...
Black Hill Reserve, pojmenovaná podle Knockdhu (Black Hill v gaelštině), kde je whisky také stvoře...
Palírna Knockdhu se nachází pod kopcem Black knock, místním známým pod svým galským jménem anCnoc. ...
Silně rašelinovaný single malt, 34 ppm, šarže 3 skvělého anCnoc Peatheart rozhodně dělá čest svému...
Další plnění do lahví v rámci spolupráce mezi Knockdhu a Scottish designer - umělcem Peter Arkle. Vy...
AnCnoc Peter Arkle for Travel Retail - limited edition 46%je whisky destilována v palírně Knockdhu. ...
AnCnoc kolekce peated whisky, která je pojmenována po nástrojích, které se používají při zpracován...
Vysoce očekávaný Rudhan jako plnění, která se připojí k Peaty Collection. V souladu s tradičním sty...