Pastis vznikl ve Francii rukou Paula Ricarda po zákazu Absintu v roce 1915. Původní francouzský Absinth se vyznačuje velkým podílem anýzu a badyánu, takže i charakteristickou schopností se při smíchání s vodou mléčně zakalit, stačilo jen vynechat pelyněk a snížit podíl alkoholu. Je zlatavé barvy a kolem 40% alkoholu. Jeho pití se váže k jihovýchodu Francie, okolí Marseille a Provençe. Popíjí se chlazený s pramenitou vodou v parném létě, nebo jako koktejly s mátovým, mandlovým, či banánovým sirupem. Stejný typ nápoje lze najít i pod názvem Anisette.
Pastis je druh anýzového alkoholického nápoje francouzského původu. Tento francouzský národní nápoj ...
Henri Bardouin Pastis je žízeň hasící aperitiv vyrobený z alkoholu, cukru, esencí anýzu, rostlin,...
Pastis 51 (číslo 51 se vztahuje k roku 1951, kdy byl likér dán do prodeje ) je druhým nejprodávaněj...
Pernod Paris - legendární anýzový likér pařížských umělců se vyrábí destilací aromatických bylin, j...
Pernod Paris - legendární anýzový likér pařížských umělců se vyrábí destilací aromatických bylin, j...
Ricard Pastis - legendární anýzový likér z Marseilles, který vznikl v roce 1932. Od té doby se jeho...
Ricard Pastis - legendární anýzový likér z Marseilles, který vznikl v roce 1932. Od té doby se jeho...
V roce 1932 vytvořil Paul Ricard recept na Ricard Pastis de Marseille. Od té doby, nebyl recept upr...