Sambuca, jakožto italská varianta, se objevila kolem roku 1800. Podává se čistá na osvěžení, s ledem, vodou, třemi kávovými zrnky (tři prý pro štěstí a zdraví), která rozžvýkána zvýrazní anýzovou chuť, nebo naopak se přidá Sambuca do kávy místo cukru - caffe corretto. Italové mají zvláštní rituál, kdy se sklenka Sambuca zapálí, potom se plamen udusí druhou sklenicí, panák se vypije a z druhé sklenky (vínové) se brčkem vysajou páry. Prý se tak nejlépe vychutná aroma.
Sambuca Ramazzotti je klasický italský likér pro nejnáročnější labužníky. Hvězdicový anýz, jehož zr...
Sambuca je druh anýzového alkoholického nápoje italského původu. Od ostatních anýzových nápojů se li...
Sambuca Luxardo dei Cesare je klasický italský likér pro nejnáročnější labužníky. Hvězdicový anýz, ...
Sambuca Luxardo dei Cesare je klasický italský likér pro nejnáročnější labužníky. Hvězdicový anýz, ...
Sambuca se nejčastěji pije čistá jako digestiv. Pro svoji specifickou chuť je také používána v kokte...
Sambuca se nejčastěji pije čistá jako digestiv. Pro svoji specifickou chuť je také používána v kokte...
Sambuca se nejčastěji pije čistá jako digestiv. Pro svoji specifickou chuť je také používána v kokte...
Molinari Extra je sladký, silně aromatický likér vyrobený z badyánu (star anise). Získává se parní ...
Sambuca s příchutí skořice. Skořice hnědé barvy.Parfém výrazně anýzu a skořice. Kombinace Středomoří...
Sambuca s příchutí granátových jablíček .