Na začátku tradice tohoto klenotu Piemontu stály Carlo Giacosa a jeho syn Mario Giacosa třetí generace Bruno Giacosa roku 1929, kteří začaly pracovat v rodinném podniku od 15 let.
Výroba vína probíhala převážně z nakoupených hroznů z vybraných vinic Piemontu. Giacosa se vždy snažil získat to, co považoval za nejlepší tedy hrozny od zavedených pěstitelů s přísným zaměřením kvalitu.V roce 1960 Giacosa byl považován za jednoho ze tří nejvýznamnějších výrobců Barbaresca, spolu s Angelem Gaja a vybranými Produttori del Barbaresco, kterí prokazovali plný potenciálskvostného Barbaresco.
V roce 1967 Giacosa začal v té době unikátně produkovat víno vždy z jedné vinice Barolo a Barbaresco s názvem cru na štítku. Zájem rodiny na pěstování vína má začátek v neustálém hledání nejlepších hroznů z těch nejlepších vinic, které nakupovali pro výrobu svých vín. Zakoupení vinic, ze kterých předtím nakupovali hrozny, bylo logickým krokem. Potom se mohli plně soustředit na odrůdu Nebbiolo a velká vína, která z ní vyrábí.V roce 1982 přistoupil Giacosa k zásadním změnám ve fungování vinařství a rozhodl se koupit vinici Falletto v Barolo. V roce 1996 dále přikoupil části vinic Asili a Rabajá
v Barbarescu , čímž změnil řád vinařství a hýčkal sám své víno od jeho zrodu a po výsledný produkt svěřený láhvi. Vinice Asili (jiho-západní orientace) a Rabaja jsou dvě nejprestižnější vinice, které spolu částečně sousedí. Z obou se vyrábí vína s velmi dobře rozeznatelným charakterem, což je způsobeno rozdílností v typu půdy. První vinici je dána elegance a delikátnost, druhé silnější tělo a charakter. V roce 1970 Giacosa upoutal značnou pozornost pěstováním a výrobou vína z Arneis ( v té době společně s mála producenty jako například Vietti a tím pomohl navrátit zdejším vínů glanc a finesu , oblasti které hrozilo zapomenutí. Vyjímečná péče o vinohrady i výsledné produkty přinesla Giacosovi pověst vinařského perfekcionalistu tvořícího vína "stylisticky konzistentní a pečlivě řemeslně zpravovaná". Soustředění se na místní odrůdy, láskyplná péče o révové keře, až puntičkářsky dokonalá vinifikace, školení ve velkých dubových sudech a odmítání lahvovat vína v nevhodných ročnících jsou nezbytným základem pro tvorbu tak výjimečných vín Barolo a Barbaresco, která Bruno Giacosa uvádí na trh. Známý pro dodržování těch nejpřísnějších standartů včetně rozhodnutí, že nebude vůbec produkovat vína v případě, že daný ročník nesplní svá scrutinous standardy kvality. Vinobraní v tom případě bude rozprodáno ve velkém jako víno, které je nazývané sfus ( Decanter zařadil Bruno Giacosa mezi první italské producenty , kteří se rozhodli v roce 2013, že nebude stáčení velkých červených vín z ročníku 2010) ] Od roku 1990 Giacosa spolupracoval s enologem Dantem Scaglione, který zůstal svinařstvím na 16 let. V roce 2008 byl vystřídán enologem Giorgio Lavagna.V květnu 2011, Dante Scaglione oznámil pak svůj návrat jako enolog do je vinařství.
K vinařství Azienda Agricola Falletto patří téměř 20 hektarů vinic v oblastech Serralunga d'Alba, La Morra and Barbaresco. Některá vína se vyrábějí z hroznů, které pro vinařství pěstují stálí a ověření vinaři, hrdí na to, že z jejich hroznů vyrábí vína Bruno Giacosa. Vinice pro pěstování Nebbiola a Dolcetta v oblasti La Morra leží na vrcholu kopce v 500 m n.m. a mají západní orientaci. Jedná se o nedávný nákup a jejich kvalita prozatím čeká na své ocenění.
V lednu 2006 prodělal Bruno Giacosa mrtvici , která se zapsala do jeho budoucího zdravotního stavu závažným způsobem a omezila jeho práci ve vinařství. Postupně roli hlavní osoby vinařství převzala dcera Bruna Giacosa. Jako uznání jeho úspěchů, Univerzita gastronomických věd Podprsenka v Piemontu udělila Brunovi Giacosa v roce 2012 čestný doktorát. Znalosti, vášeň a moudrost, které Bruno Giacosa zobrazuje svojí prací, jsou plodem výchovy tří generací vinařů.
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných ba vinicích itals...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných ba vinicích itals...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných ba vinicích itals...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných ba vinicích itals...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných ba vinicích itals...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Barbera vypěstovaných na vinicích ital...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Arneis vypěstovaných na vinicích italské ...