Kategorie
Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)

Capannelle

mmmVinařství Capannelle bylo vybudováno v Gaiole in Chianti (v blízkosti Sieny) a Historie současného panství Capannelle vína začala v roce 1974, kdy tehdejší čtyřicetiletý Raffaele Rossetti, podnikatel z Říma, se rozhodl koupit prastarý statek v srdci oblasti Chianti XVI století. Rozloha pokrývá asi dvacet akrů, z toho 16 z vinice. Celková produkce vinařství činí asi 80.000 lahví vína ročně.
Majitel je James B. Sherwood, zakladatel a akcionář Orient - Express Hotels Ltd, tedy sítě jedné z nejlepší sítě hotelů na světě, včetně Hotel Cipriani v Benátkách, Hotel Splendidovi v Portofino, Villa San Michele ve Florencii, Hotel Caruso Ravello a mnoho dalších.

Od té doby, statek byl radikálně upraven a velmi moderně přebudován , samozřejmě v duchu historických architektonických tradic.

Víno je produkt, který pochází z výsledku technického procesu a tak by technologie měly být to nejlepší, co může být použito v ideálních podmínkách pořádku a čistoty. Z tohoto důvodu je výběr technologií pro počáteční zpracování hroznů Capannelle jednoznačně směřováno k použití oceli, jediného materiálu, který nemění chuť vína. Fermentační tanky jsou tedy z nerezové oceli. Všechny nádoby jsou propojeny potrubím s nerezovými pákovými ventily.

xxxAle jsou tu samozřejmě i nádoby ze dřeva pro následné vyzrávání vín: sudy s méně než 30 hl a sudy do 225 litrů z francouzského Massif Central, které se mění každé dva roky u červených vín, každý rok na bílé víno. Pro kvašení a zrání v dubových sudech, jsou tři nejlepší vína: sluneční (80% Sangiovese a 20% Malvasia Nera), 50 a 50 IGT (50% Sangiovese a 50% Merlot) a bílé Chardonnay ..Po dlouhém zrání v dřevěných sudech (od. 3 roky pro červená a 10-14 měsíců pro Chardonnay) vína vyžadují dlouhého vyzrání ve skle nutné pro harmonizaci jejich struktury, chuti a všestrannosti. Impozantní výkopové práce vedla v roce 2000 k vytvoření nového prostoru pro zrání - 40 m dlouhý, 3 m pod zemí se zdmi tvořenými ze zcela surového kamene, který zaručuje perfektní mikroklima pro zvýšení kvality při nazrávání vín v sudech. Aby byla zajištěna kvalita výsledku a absolutní čistota charakteristik vín, sudy jsou pravidelně

oooobměňovány. Sangiovese zejména požaduje ležení 8-10 let aby mohlo dosáhnout vrcholu své zralosti. Vína Capannelle přichází na trh po době nejméně dvou let stárnutí ve skle, což znamená, že alespoň 4-5 let celkového stárnutí dříve, než nabídnou ze sebe to nejlepší. Stárnutí vín probíhá v suterénu Capannelle, pečlivě vleže, oddělené ročníky ve speciálních nerezo skleněných boxech. V prostředí s regulací teploty i vlhkostí řízenou tak, aby byla zajištěna nejlepší kvalitu konečného produktu.

Pro stáčení červených vín Capannelle používá velmi speciální láhev. Vyrobená z hnědého skla, které váží dvakrát více než běžné sklo a chrání víno ​​před slunečním zářením. Představuje dva výstupky na povrchu pro štítky. Záklopky jsou 55 mm dlouhé, zátky z korku, nejcennější na světě, z Portugalska. Kartony pro balení lahví jsou vyrobeny tak, aby se chránily víno před náhlými změnami teploty.

Pojetí kvality a výlučnosti vín se odráží také ve stylu prostředí, kde se pravidelně konají Capannelle setkání kuchařů a restauratérů a samozřejmě všech milovníky vyjímečných vín.

Cena od - do
Řadit dle: názvu ceny
-45%
Chianti classico riserva Docg 2012 azienda Capannelle    0.75 l

Chianti classico riserva Docg 2012 azienda Capannelle 0.75 l

Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese vypěstovaných na vinicích ita...

577,69 Kč
699,00 Kč s DPH
 
  
-49%
Chianti classico riserva Docg 2016 azienda Capannelle    0.75 l

Chianti classico riserva Docg 2016 azienda Capannelle 0.75 l

Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese vypěstovaných na vinicích ita...

495,04 Kč
599,00 Kč s DPH
 
  
 
Vaše příspěvky
NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

XcT4W4k6iQ
4BjLuwHGK46s
Salam,ZarinaMy family and my two daughters akan ke korea this 26th April 2012 and we'll be leaving on 4th april 2012.. Tapi saya nak hired to...

gL9bxUDmnxse
0phHmhGHp
My English couoinicatmmn isn’t so good butprobably I understand everything. Thank u so well for that awesome blog message. I jolly be glad r...

  Nahoru