Kategorie
Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)

Harmand Geoffroy

ffRodinné vinařství jehož historie se začíná psát koncem 19. století, a do dnešních dnů s láskou pěstují révu vinnou na ploše necelých 9 hektarů. Průměrný věk vinic před obnovou se pohybuje kolem 50-ti let u většiny pozemků. Nejstarší vinice mají hlavy 85 let staré. Kultivační práce jsou do dnešních dnů velmi tradiční, žádné pletí a naopak údržba meziřadí, zimní orba a kypření, aby nedocházelo k poškozování kořenů v průběhu vegetace či jinému narušení terroir.
Bez jakéhokoli použití chemických hnojiv (žádné insekticidy nebo akaricidy) rostlino lékařská péče je přenechána rostlinám samotným se zameřením na podporu vlastní obranné funkce. Pro získání optimální zralosti odstraňují nežádoucí mladé výhonky, aby lépe větrat hrozny, vysoký řez je proveden s cílem získat větší listovou plochu.Zelená sklizeň se provádí koncem července k dosažení dalšího snížení výnosu. Studená macerace trvá asi pět dní, hlavní macerace trvající 15 až 21 dní v rámci termoregulace. Víno je vyráběno v dubových sudech, 20% až 50% nových ( použité dřevo je z Village a premiéry crus, aa80% až 100% pro Grand Cru, s důrazem na ovoce, ne dřevo. Lahvování se provádí s ohledem na vývoj vína, obvykle mezi 12 a 16 měsíci, aby všechna aromatická svěžest Pinot Noir zůstala plně ovocná. Vyráběná vína vyžadují hodně vzduchu, předtím než je ochutnáte.Harmand-Geoffroy je spolehlivým výrobcem těch nejhodnotnějších tradičních Gevrey-Chambertinů s velkým potenciálem zrání. Podle R. Normana, autora knihy Velké domény Burgundska, patří mezi již velmi málo prvotřídních domén, které bohatí milovníci velkých červených burgundských zatím naštěstí plně neobjevili. Ceny, včetně vzácného Mazis-Chambertin Grand Cru, tak zůstávají na rozumné úrovni.

oficiální stránky vinařství : www.harmandgeoffroy.com

Nebyly nalezeny žádné položky.
 
Vaše příspěvky
NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

XcT4W4k6iQ
4BjLuwHGK46s
Salam,ZarinaMy family and my two daughters akan ke korea this 26th April 2012 and we'll be leaving on 4th april 2012.. Tapi saya nak hired to...

gL9bxUDmnxse
0phHmhGHp
My English couoinicatmmn isn’t so good butprobably I understand everything. Thank u so well for that awesome blog message. I jolly be glad r...

  Nahoru