Založení vinařství v regionu Alsaska je datované od roku 1620. Absolutní špička v Alsasku. Vinařství je proslaveno zejména sladkými pozdními sběry a výběry z bobulí, které jsou nesmírně komplexní, překvapivě svěží a téměř nesmrtelné. Jedny z nejlepších vinic, hustá výsadba, nejnižší výnosy na hektar v Alsasku, mimořádný vinařský talent a minimální intervence při výrobě vína společně zajišťují ta nejautentičtější a nejkvalitnější vína, jaká může Alsasko dát. Jedná se o biodynamické vinařství. Domaine je v současné době řízeno Leonardem synem Oliviera Humbrechta, který byl jako první Francouz kvalifikován jako Master of Wine. Vinařství produkuje vína pouze z vlastních vinic.
Celkové vinice držení cca 42 hektarů (100 akrů) -
Grand Cru vinice:
Rangen (v Thann) 5,5 ha
Značka (Turckheim) 2,4 ha
Hengst (v Wintzenheim) 1,4 ha
Goldert (v Gueberschwihr) 0,9 ha
Další vinice:
Rotenberg (v Wintzenheim) 1,8 ha
Clos Häuserer (v Wintzenheim) 1,2 ha
Herrenweg (v Turkheim) 11,5 ha
Clos Jebsal (v Turkheim) 1,3 ha
Heimbourg (v Turkheim) 4 ha
Clos Windsbuhl (v Hunawihr) 5,2 ha
Zind-Humbrecht typicky lahví také většina vín z vinic non-Grand Cru pod jejich Lieu dit označení (vinice jméno), spíše než jako Alsasko víno s jen odrůdy designation.Domaine Zind-Humbrecht vzal průkopnickou roli v produkci Alsaského vína v koncentrovaném a ovocném stylu s aplikací nízkých výnosů (kolem 30-40
hl na hektar a přísně biodynamické vinařství. Některé z jejich vín mají značný zbytkový cukr (aniž by byla pojmenována jako dezertní vína), který je pro Alsaská vína neobvyklý. Hladina zbytkového cukru v Zind-Humbrecht vína mohou mezi ročníků značně liší, a přijetí těchto změn jesoučástí biodynamického filozofie.Aby bylo možné připravit spotřebitele na to, co mohou očekávat uvnitř láhve, Zind-Humbrecht představil index sladkost na etiketách svých lahví z ročníku 2001. Tento index je číslo od 1 do 5, který se nachází na etikete drobným písmem jako "Index 1" až "Index 5" , obvykle vedle obsahu alkoholu. Index je přiřazen na základě celkového dojmu z vína, a má následující význam:
Index 1: analyticky suché (To by odpovídalo "klasické alsaské stylu".)
Index 2: není analyticky suché, ale sladkost není zřejmá na patře
Index 3: polosladké víno
Index 4: sladké víno; Tato vína mohou odpovídat vendange tardive klasifikaci mnoha jiných výrobců.
Index 5: vysoká sladkost, což odpovídá vendange tardive v bohatosti, ale s méně ušlechtilou plísní v charakteru.
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Chardonnay a Auxerrois ( min 25 let staré )...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Gewurztraminer (u nás Tramín červený) vypěs...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Gewurztraminer (u nás Tramín červený) vypěs...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Gewurztraminer (u nás Tramín červený) vypěs...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Muscat ( Muškát ) vypěstovaných na vinicích...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Rulandské šedé, vypěstovaných na vinicích ...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Riesling (Ryzlink) vypěstovaných na vinicíc...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Riesling (Ryzlink) vypěstovaných na vinicíc...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Riesling (Ryzlink) vypěstovaných na vinicíc...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Riesling vypěstovaných na vinicích francouz...