Bombardino je smetanově jemný vaječný likér s přídavkem rumu.
Vůně: lehce pikantni.
Příchuť: Sladce sametová.
Rozbor: vejce, vanilka, rum, smetana.
Vhodné k: pití se šlehačkou. piškotovému dortu či ke kávě, Aperitiv- Koktejl
Obsah alkoholu: 18 obj.%
Bombardino, je tradiční, velmi známí a oblíbený Italský likér, s příměsí rumu. Pochází z jižního Tirolska, z malého městečka Termeno - Tramín, z rodinné destilérie RONER. Bombardino je nápoj s 18 % alkoholu, podávaný vlažný nebo horký, nikoli převařený!
Pro zjemnění můžeme použít přiměřené množství šlehačky či smetany, nebo jej dle chuti jemně naředíme mlékem. Bombardino je ideální cestou pro zahřátí, nebo zpříjemnění mrazivých dnů nejen na horách. Podáváme ohřáté ve skleničce zdobené šlehačkou v přiměřeném množství dle vlastního uvážení, cca 0,1 L.
Na samotném konci horského městečka Termeno - Tramín v regionu Alto Adige, tedy Jižním Tyrolsku, se nachází jeden z nejdůležitějších a nejlepších producentů Grappy a ovocných pálenek nejen v Itálii. Termeno, které dalo světu stejnojmennou vinnou révu Gewürztraminer a které se svou Wienstrasse, je velmi důležitým místem pro pěstování vína a ovoce, nabízí díky své jedinečné geografické poloze zcela ideální podmínky pro vinohradnictví a ovocnářství. Vysoká nadmořská výška, teplotní rozdíly mezi dnem a nocí, půdní složení a vysoké hory, které tuto oblast obklopují, tvoří ve světě neopakovatelné podmínky.
Filosofie destilérie Roner je založen na jedinečnosti této lokality, čistotě místních vín a vysoké kvalitě ovoce.
Příběh začíná u Gotfrida Ronera, jenž zdědil vztah a umění pálení ovoce a vinných hroznů po svém otci. Díky tomu bylo rozhodnutí o vybudování malé destilérie téměř samozřejmostí. První destilérie již obsahovala parní destilační přístroje, byla založena v roce 1946 ve starém domě rodiny Roner.
Jedny z prvních pálenek byly Grappy z místních odrůd a ovocné destiláty z jablek, hrušek, ale i lesních plodů. Brzy se jméno Roner stalo zárukou kvality a nastal čas pro vybudování druhé destilační kolony.
V roce 1965 byla vystavěná nová destilérie v místech kde se nachází dnes a v roce 1972 byla přistavěna ovocná pálenice společně s novými kancelářemi. 1989 dosahuje celková plocha neuvěřitelných 3000m2 a roku 1998 je vybudována moderní laboratoř pro neustálou kontrolu která je nezbytná pro udržení té nejvyšší kvality.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.