Kategorie
Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)

ffffEtter, kvalita je budoucnost Historie této rodiny začala u prapra- pradědečka Johanna Baptisty Ettera. Ten v roce 1823 otevřel palírnu, která ale byla spíše pro „zábavu“ vedle jeho hlavní obživy – farmaření. Vyrobil svoji první „třešňovou vodu“ a položil tím základní kámen k tomu, co dnes známe jako „ovocné destiláty Etter“. Až Johannův syn Paul, v roce 1870, zakládá v Zugu oficiálně palírnu nesoucí rodinné jméno Etter.

V roce 1980 Hans Etter Postavil kompletně novou budovu na okraji města a celou produkci sem přestěhoval - v těchto technologicky velmi moderních prostorách se nyní vyrábí celá produkce.

Tajemství výroby spočívá ale v surovině - ovoci. Třešně a všechno ostatní ovoce je ze 100% pěstováno na území Švýcarska, s velkým důrazem na místní produkci z regionu Zug. Na třešňovici se například používá přes 200 druhů třešní, vhodných pro destilaci - pěstují se na strmých stráních jezera Zug. Malé, sladké, černé třešně jako Lauerzer, Mistler, Dollesepler, Lauber nebo Lampnäster jsou výjimečné svou extrémně slabou slupkou, intenzivním aroma a vysokým obsahem cukru. A jak vidí u Etter svou budoucnost?

dddHans Etter k tomu říká: "Lidé pijí méně, ale o to kvalitnější produkty. A to je přesně naše cesta". Základem budoucnosti jsou také nové nápady a čerstvá energie. Proto v září 2013 převzali chod firmy dcera Eveline a její manžel Gabriel Galliker-Etter.

Pro ty, kdo se v kategorii Eau-de-vie neorientují, nabízíme následující analogii, která vše vystihuje:zkuste si představit velký sbor, kde se jednotlivé zvuky míchají k vytvoření harmonické melodie. Tento popis sedí na koňaky s komplexní strukturou (zrají v sudech). Eau-de-vie je pak jako soprán stojící vepředu a zpívající své sólo. Protože většina Eau-de-vie zraje ve skleněných demižonech , výsledkem je čistá esence ovoce. Původ suroviny - Etter používá ovoce pěstované pouze ve Švýcarsku, což je vysokou zárukou kvality.

Teplota podávání - není pravda, že se ovocné pálenky musí pít vychlazené, či dokonce podchlazené. To může být výhodou pouze u pálenek špatné kvality. U nejlepších Eau-de-vie není důležité, zda byly právě vyndány ze sklepa nebo se podávají při pokojové teplotě. Podle Hanse Ettera je ideální teplota mezi 15 a 20 st. C. Toho se dá lehce dosáhnout tím, že sklenice před konzumací dáme na 2-3 minuty do lednice. Tím, že se destilát postupně "ohřívá" nabídne maximální intenzitu aroma. Přístup kyslíku - říká se, že ve chvíli, kdy je láhev otevřena, ztrácí destilát významnou část svého aroma. Pravdou je, že špičková vína i destiláty potřebují kyslík k získání plného aroma. Není tedy nutné sklenici hned vypít - produkt se v ní "nadechne", zjemní a získá eleganci. Harmonie chuti, to je to, co Ettera odlišuje od ostatních: ovocnost - zrání - elegance - harmonie.

oficiální stránky výrobce : www.etter-distillerie.ch

Nebyly nalezeny žádné položky.
 
Vaše příspěvky
Robt
Onlyfans Pornstars Tools To Help You Manage Your Daily Lifethe One Onlyfans Pornstars Trick That Every Person Should Learn Onlyfans Pornstars

Justin
5 Clarifications On Only Fans Pornstars video

NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

  Nahoru