Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Aglianico di Taurasi vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Campania - suché.
Víno Historia završuje dlouhodobý proces znovuobjevování původních kampánijských vín, který Antonio Mastroberardino začal po 2. světové válce. Tato snaha nabídnout to nejlepší z původních hodnot a chutí „Campania felix"", krajiny ušlechtilé avšak v úpadku, jak píše Plinius, je korunována slavným úspěchem.
Dříve se víno dělalo ze dvou původních „italických"" odrůd Aglianico a Piedirosso. Dnes je to 100% Aglianico.
Víno zraje 18 měsíců v barikových sudech. Má rubínově červenou barvu a vysoce strukturovanou vůni fialek, lesních plodů, čokolády a tabáku. Vykazuje jemnou chuť, s charakteristickým podtextem švestek, malin, jahod a černého pepře.
Víno je excelentním doplňkem zvěřiny a složitějších masitých jídel.
Mastroberardino je synonymum pro slavnou a úspěšnou vinařskou historii Kampánie a dnešní moderní výroby vína na nejvyšší úrovni. Slavné vinařství z Atripaldi bylo a stále je nejlepším představitelem klasických vín z Kampánie, jak bílých tak i červených. V této oblasti se vína pěstují již od dob, kdy toto území bylo řeckou kolonií, tj. před 2700 lety. Vinařství bylo založeno již v roce 1878.
Zejména v meziválečné době a poté v padesátých, šedesátch letech, bylo zásluhou a prozíravostí Antonia Mastroberardina, že na vinicích zůstaly staré historické odrůdy, která jsou věrným obrazem této oblasti a se kterými vinařství dnes slaví úspěchy v celém světě. Nejznámější bílá vína tohoto vinařství jsou Greco di Tufo, Fiano di Avellino a Falanghina. Modrá odrůda je Aglianico.
Vinařství Mastroberardino b ylo koncem devadesátých let minulého století pověřeno Ministerstvem archeologie, aby abnovilo historické vinice v Pompejích.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.