V r. 1905 koupili dva Norové Peter Rustad (1870-1916) a Thomas Bache-Gabrielsen (1883-1942) od Edmonda Dupuy koňakovou společnost Dupuy ( založenou roku 1852 ) a kromě původní značky Dupuy začali lahvovat i koňak pod novou značkou Bache-Gabrielsen.
Dupuy & Bache Gabrielsen je stále rodinný podnik založený Thomasem Bachéem, synem Josepha Gabrielsena, který byl správcem společnosti Holmaster, zabývající se obchodem s lihovinami v Norsku. Aby mladý Thomas Baché získal zkušenosti, odcestoval roku 1903 do Cognacu. Zde studoval a získával praxi u firmy Renaud. Také se zde setkal a seznámil se svým krajanem Petrem Antonem Rustadem, který sem přicestoval z Norska z hrabství Akershus. Zpočátku firma nesla název Rustad & Baché Gabrielsen - Dupuy. Zaměřili se na skandinávský a především norský trh. Toto spojení se ukázalo jako výborný obchodní krok. Tímto obchodem získali první stálý a pevný trh. Peter Rustad nadále působil také jako norský vyslanec v Cognacu až do roku 1916, kdy tragicky zahynul při nehodě na motocyklu. Thomas Baché dál pokračoval v obchodu a výrobě koňaku už jen pod názvem firmy Baché Gabrielsen ale nadále zachoval i značku Dupuy.
V roce 1906 se oženil s Odette Villard s ní měl v budoucnu tři syny. Prvorozený syn René byl právě ten , který pokračoval ve vední rodinného podniku. Dnes firmu řídí vnuk Thomse Baché, Christián, který doufá a věří, že jeho prvorozený syn Hervé převezme kormidlo po něm. Nejdůležitějším článkem každé koňakové firmy je sklepmistr. Zde je to pan Jean Philippe Bergier, který je zodpovědný za nákup čerstvé pálenky od soukromých palíren a vinařů. Jelikož Baché nevlastní vinice ani palírny, nakupuje čerstvou pálenku od soukromých palírníků, se kterými má dlouholeté smlouvy. Kupují vinný destilát především z oblasti Grande Champagne. Poté se už pálenka ukládá do limousinských sudů od firmy Taransand. Na to vše dohlíží a testuje právě sklepmistr. Jean Bergier se umění degustace naučil už v mládí doma. Jeho rodina od šestnáctého století vlastní palírnu. Poté absolvoval mezinárodní univerzitu palírnictví "Université Internationale Des Eaux De Vie et Boissons Spiritueuses" v Segonzacu, přímo v srdci Grande Champagne. Dnes je jeho vytříbená chuť zodpovědná například za Baché Gabrielsen X.O., který je nejoblíbenější právě v Norsku. V současnosti vede podnik Christian Bache-Gabrielsen. Společnost se soustředí na vývoz zejména do Skandinávie a na Dálný východ. Nikoho zřejmě nepřekvapí, že na norském koňakovém trhu je značka Bache-Gabrielsen na prvním místě.
oficiální stránky výrobce : www.bache-gabrielsen.com
Bache Gabrielsen American Oak je jedinečným koňakem tohoto výrobce. Samozřejmě koňaky uvnitř směsi p...
„Koňak věků"" temně zlatavé barvy přináší jedinečný zážitek z pití. Získá si vás podmanivým a plným ...
Vinné brandy - Cognac vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Ugni blanc ( doplněná menšinovým podílem d...
Vinné brandy - Cognac vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Ugni blanc ( doplněná menšinovým podílem d...
Komplexní aroma s tóny jasmínu, banánů a švestek. V dlouhé a velmi harmonické chuti nalézáme kandov...
Na počest zakladatele hledal sklepní mistr v těch nejtemnějších koutech podnikových sklepení a přine...
Koňak, jež vznikl jako pocta zakladateli značky Bache Gabrielsen. Sklepmistr Jean-Philippe Berger n...
Sága koňaků Bache-Gabrielsen byla založena Thomasem Bache-Gabrielsenem z norského Holmestrandu v roc...
Smyslný a harmonický koňak, který odhaluje jemný tanin, má zlatavou barvu. Elegantní kombinace dře...