Sempé používá k výrobě armagnacu převážně víno Ugni Blanc, které je vybíráno z nejlepších vinic oblasti Armagnac. Tradičně je Sempé armagnac destilován pouze jednou v nepřetržitém procesu za použití měděných destilátorů a za nižší teploty než koňak 50-70 st.C. Destilace probíhá vždy do 31. března daného roku. Oba tyto faktory (jednostupňový destilační proces a nižší stupeň teploty) dovolují armagnacu uchovat více z jeho přírodní chuti a aroma, což ho dělá jedinečným.
Pro zrání používá Sempé ručně vyráběné dubové sudy o obsahu 400 až 420 l. Většina dubového dřeva, která je použita, pochází z lesů Armagnacu. Ve sklepích společnosti Sempé probíhá proces zrání pod bedlivým dohledem sklepmistrů. Mladý armagnac nejprve zraje v nových sudech, ze kterých získává třísloviny a aromatické substance a pro další dozrávání je přemisťován do sudů starších, ve kterých pomalu vyvíjí svou konečnou podobu „tělo“, vůni a „finesé“. Po naplnění lahví je proces zrání u konce. Optimální způsob skladování lahví je ve tmě při teplotě 12 st. C v kolmé poloze.
Vinné brandy - Armagnac vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Ugni blanc (doplněná menšinovým podílem ...
Vinné brandy - Armagnac vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Ugni blanc (doplněná menšinovým podílem ...
Vinné brandy - Armagnac vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Ugni blanc (doplněná menšinovým podílem ...
Armagnac Sempé Grande Réserve je určen pro opravdové znalce a milovníky vyzrálých destilátů. Je to s...
Sempé X.O. je speciální směsí armagnaců ve stáří 10 až 25 let, z 20% pocházející z oblasti Tenareze...