Vše začalo před více než 120 lety, kdy se jeden švýcarský obchodník z Basileje rozhodl hledat po celém světě vybrané lahůdky. Jednoho dne se dostal až na vzdálený ostrov Jamajka, kde nalezl destilát zde nazývaný Rum. Hned po první sklence tohoto delikátního nápoje se rozhodl nabídnout tento původní okouzlující mok Evropanům. Po svém návratu do rodné Basileje založil v roce 1889 firmu Compagnie Rhumiere de Bale. Jelikož celé jméno firmy je příliš dlouhé na to, aby bylo použito jako značka nápoje, zkrátil název na Coruba. Od té doby si tento původní jamajský rum získává svůj věhlas a své věrné přátele po celém světě. V roce 1929 byla založena společnost The Rum Company Kingston pod vedením Rudolfa Waeckerlin-Fiechtera s cílem zajišťovat nejvyšší kvalitu výběrem špičkových surovin, stejně jako kontrolou celého výrobního procesu rumu na Jamajce. Počínaje rokem 1962 rum Coruba vyrábí destilerie Wray & Nephews, nejznámější výrobce rumu na Jamajce. Finální směs a lahvování rumu Coruba pro celou Evropu probíhají v Compagnie Rhumiere de Bale v Basileji, jež se však v mezidobí stala součástí koncernu Haecky Group.
Zraje 18 let ve vybraných dubových sudech v tropickém podnebí Jamajky se spoustou slunečního svitu. ...
Zpočátku zrálo 18 dlouhých let ve vybraných dubových sudech v tropickém podnebí Jamajky se spoustou ...
Rum Coruba zraje minimálně 12 let v malých sudech z amerického dubu , což mu dodává temně medovou b...
Rum Coruba se destiluje v tradičních destilačních přístrojích z mědi . Zraje v dubových sudech po do...
Rum Coruba se destiluje v tradičních destilačních přístrojích z mědi . Zraje v dubových sudech po do...
Novinka s kolekci rumů Coruba vyzrálý 7 let systémem Solera, údaj o době zrání je uveden na etiketě...
Bílý rum vyráběný na Jamajce. Název značky „Coruba“ se poprvé objevil roku 1943. V roce 1825 John Wr...
Coruba Cigar 12 y je tmavý jamajský rum, který zraje min. 12 let v malých dubových sudech. Exklusiv...
Pikantní jamajský rum destilovaný z melasy cukrové třtiny. V roce 1825 John Wray otevřel „The Shakes...
Pikantní jamajský rum destilovaný z melasy cukrové třtiny v silnější formě. V roce 1825 John Wray ot...