Jedná se o nejstarší značku destilátů na světě. Společnost Lucas Bols se soustředí na výrobu prémiových likérů z těch nejkvalitnějších ingrediencí. Ze skvělých likérů je možné namíchat nepřebernou škálu skvělých koktejlů. Lucas Bols vyrábí už přes 430 let likéry a genevery, které se vyvážejí do celého světa. Rodina Bolsů začala destilovat likéry v Amsterdamu v roce 1575. V roce 1652 se narodila nejvýznačnější osobnost společnosti, Lucas Bols. Byl vlivným obchodníkem ve zlatém věku, kdy Amsterdam představoval obchodní centrum světa. Díky tomu měl právo prvního výběru nových bylin a koření, které přiváželi námořní kupci ze Západní Indie. Základní mezníky značky jsou :
Společnost Lucas Bols používá pro výrobu svých likérů pouze ty nejkvalitnější ingredience z celého světa. Podle tajných receptur míchá destilát, vodu, přírodní cukr, semena, byliny a ovocné šťávy, a vytváří tak ty nejjemnější likéry. S využitím dlouholetých znalostí se pak tyto přírodní ingredience destilují, macerují a louhují. Vzniká tak široká nabídka 300 druhů likérů.
irokou škálu variant Bols likérů lze rozčlenit do vybraných kategorií na základě vstupních surovin a způsobu výroby. Ovocné likéry (nazvané většinou podle převládajícího použitého ovoce), tzv. „krémy“ (o obsahu cukru min. 28 %), likéry jádrové (na bázi peckovin a jedlých jader), likéry bylinné s přísadami vybraných druhů bylin a koření, a takzvané „emulzní“ likéry.
Vyrábí se tak, že až na výjimky se aromatizující a ochucující látky (byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.) uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alkoholu), perkolaci/digeraci (kompozice se zahřeje na 55 °C a nechá se protékat cedicím sítem) nebo maceraci (za studena); někdy se kombinují meziprodukty různých metod.
Produkty se většinou ponechávají uležet a scelit. U likérů je velmi různorodá konzumace, ale především jako součást míchaných nápojů. Charakteristiku každého likéru určuje způsob výroby, daná kategorie a struktura přidaných ingrediencí. Tajné rodinné receptury se při výrobě likérů Bols používají dodnes. Tato nejširší řada prémiových likérů se prodává ve více než 100 zemích po celém světě. V současné době existuje cca 11 000 druhů koktejlů s využitím likérů Bols, databáze koktejlů na oficiálních stránkách značky www.bols.com
Velmi kvalitní vaječný likér vyrobený kombinací čerstvých vaječných žloutků, jemného lihu a cukru, ...
Velmi kvalitní vaječný likér vyrobený kombinací čerstvých vaječných žloutků, jemného lihu a cukru, ...
Mandlový likér s 24 % obsahem alkoholu. K výrobě likéru jsou použity aromatizující a ochucující látk...
Bols Apricot Brandy je velmi kvalitní meruňkový likér. Jedná se o nejstarší značku destilátů na svět...
Bols Creme de Bananes je čirý, žlutý likér s příchutí vyzrálých banánů, vylepšené příchutí vanilky...
Likér s příchutí Skotského másla . Butterscotch (máslový bonbón) je typ cukrovinky, která se začala...
Cherry - osvěžující směs kvalitního alkoholu a jemné a šťavnaté chuti na slunci vyzrálých třešní. Li...
Čistá a příjemná kombinace přírodního kokosu a jemného lihu spolu s trochou bílého rumu tvoří harmon...
Likér má bohatou hnědou čokoládovou barvu, vůni a příchuť kakaa s dlouho trvajícím závěrem, v němž...
Poměrně značný počet receptů vyžadují Creme de kakao, ale bez čokoládově hnědé barvy. Likér má bílo...
Bols Créme de Cassis – vynikající chuť tomuto likéru dodává kombinace přírodního aroma vyzrálých plo...
Bols Blue je originální likér. Jeho rozlišovací modrá barva a zvláštní chuť ho odlišuje od ostatních...