Od nepaměti je Nebbiolo nejvíce ceněnou révou a vinařským znakem Alby a Langa a jelikož je spojen s velkým vinárním terroirem, je schopen se na vynikajících úrovních vyjádřit ve vínech pozoruhodné osobnosti , intenzivní kytice, skvělé hladké třísloviny a vynikající možnosti vývoje a odolnosti v průběhu času.
Členové rodiny Giuseppe Mascarello produkují vína už více než století a půl, nejprve jako zemědělci na Manescotto panství v obci La Morra pro Marchesa Giulia Colbert Faletti di Barolo, a poté na svém vlastním pozemku od roku 1881
Zakladatel vinařství Giuseppe Mascarello I. ( 1830-1902 ) začal rodinný podnik v roce 1881, v obci Monforte d'Alba, kde koupil místo v Regione Pian della Polvere. Giuseppeho syn Maurizio Mascarello, koupil farmu v oblasti "MONPRIVATO" Castiglione Falletto v roce 1904. Následně začal podnikat a produkovat Barolo pěstované na jeho MONPRIVATO vinici. Hroznů vypěstovaných na farmě bylo vždy málo stejně jako jeho vzácného vína, tak Maurizio začal rozšiřovat svou produkci s Dolcetto a Barbera vín z vybraných hroznů vypěstovaných v těch nejlepších polohách a zakoupených od spolehlivých pěstitelů. V roce 1919 Maurizio koupil staré panství z 18. století v obci Monchiero (mezi Barolo, Monforte d'Alba a Dogliani). Pride of Piedmontese z období kolem roku 1700, jež původně sloužila pro skladování a prodej přírodního ledu, Maurizio stavbu přebudoval na vinařství a její konstrukce a schopnost udržovat stabilní teplotu v průběhu ročních období se bezprostředně ukázala ideální pro skladování vín. V roce 1921 zasadil část vinice MONPRIVATO s Nebbiolo keři roubovaných na speciální klon odrůdy - Michét.
Když otec v roce 1923 zemřel, syn Giuseppe II. převzal řízení rodinného podniku - ve spolupráci s bratrem Natale a sestrami Giuseppinou a Adelaide. Velmi brzy se však různé úhly pohledu na filozofii podnikání a způsob, jakým by mělo být vinařství vedeno změnily a Giuseppe a Natale byli nuceni se rozejít a došlo k dělení majetku. V první polovině roku 1930 se Giuseppe rozhodl opustit ziskový obchod se stavebními materiály a naplno se vrhl na výrobu vína vynikající kvality. V pozdních padesátých letech nahradil staré sudy ve sklepě novými slavonskými dubovými sudy vyrobených v Itálii podle zvláštních kritérií a dřevo vybrané osobně - spolu s hlavním Cooper Severino Comola - v určité oblasti lesů Slavonie. Výrobu Barola výrazně zvýšil, ačkoli jeho vynikající znalosti z nejlepších vinic v oblasti Alba a dokonalé zvládnutí vinařských technik znamenalo, že kvalita byla stále nezměněna . Postupně obnovoval všechny vinice Nebbiolo. Zejména v roce 1959, kdy si vybral klon odrůdy Michét , ktery sadil jeho otec Maurizio v roce 1920, pro opětovnou výsadbu v roce 1963.
Po rekonstrukci vinařské historie mé rodiny, nastal čas hovořit o svých vlastních zkušenostech. Nejprve jsem pracoval ve vinařství mnoho let po boku svého otce, než se nadějete na mou odpovědnost běží sklep v Monchiero v roce 1967, kde jsem také udělal má první vína. Od roku 1968-1977 jsem experimentoval s fermentačním systémem různých délek, různé intenzity rozbíjení uzávěru a přečerpávání moštu, s výsledky, které nebyly vždy uspokojivé. Po tomto cyklu pokusů, jsem se vrátil zpět k používání tradiční metody dlouhého kvašení, ale udělal jsem nějaké zásadní změny, jako je například snížení délky macerace 60-40 den, která byla dále snížena na třicet dní v počátku osmdesátých let. V roce 1970 jsem začal vinify hrozny pěstované na každé jedné vinice samostatně, počínaje MONPRIVATO Nebbiolo a pak pokračovat s dalšími vinicemi. Po smrti svého strýce Natale v roce 1979, jsem si založil svou firmu, re-spojovat ji do Azienda Agricola Giuseppe Mascarello e figlio. V roce 1980 jsem předpokládal přímou odpovědnost za rodiny MONPRIVATO vinice, i nadále jej spustit se stejnou filozofií: aplikace technik, které byly vždy následovaly získat co nejvyšší kvalitu hroznů "suroviny" z každého úhlu pohledu:
- ideální podmínky pro zrání hrozů;
- dokonale zdravé hrozny;
- velká koncentrace základních prvků hroznů "
Moje farma nyní běží s pomocí mé manželky Marie Terezie na straně účtů, správy a - i když ještě není plný úvazek - můj syn Giuseppe, který se kvalifikoval jako víno technik ze zemědělského a technologického institutu v Alba v roce 1994, a pak se rozhodl specializovat se v administrativní a právní oblasti, se zapsal do fakulty Jurisprudence na univerzitě v Turíně, kde dokončuje svou disertační práci.
"Jen vzpomínka na minulost může otevřít cestu do budoucnosti"
Oficiální stránky vinařství: www.mascarello1881.com
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Barbera vypěstovaných na vinicích italsk...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Barbera vypěstovaných na vinicích italsk...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Dolcetto vypěstovaných na vinicích itals...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Dolcetto vypěstovaných na vinicích itals...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Dolcetto vypěstovaných na vinicích itals...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...