Augusto Cappellano je pátá generace rodiny vyrábějící vína z vinic v Serralunga d'Alba. Jeho praděd Filippo, bohatý statkář s vášní pro zemi a produkty z ní, získal značnou výměru pozemků (cca 60 ha zemědělské půdy) a v roce 1870 založil vlastní vinařství. Po jeho smrti, jeho syn Giovanni, oenologue, pokračoval v práci svého otce, prodával víno pro klienty od Ligurie až po Piemont. Giovanniho bratr, Giuseppe, byl lékárník, který vytvořil rodinný recept na jejich slavné Barolo Chinato, Barolo s infuzí z různých bylin. Giovanni zemřel v roce 1912 na tropickou horečku kterou si přivezl z Tunisku, když hledal vinné keře, které by nebyly náchylné k nákaze phylloxerou. Giuseppe pak odešel z farmacie aby se mohl postarat o rodinné klenoty. Rozhodl se prodávat své hrozny společnosti Gancia Canelli, jednomu z hlavních producentů vína v Langhe. Chcete-li pokračovat v příběhu, Giuseppe zemřel v roce 1955 krátce poté co Augustúv otec Teobaldo, který se narodil a vyrůstal v Eritreji, se vrátil do Serralunga oživit vinařství. Začal opět produkovat mimořádné Barolo Chinato pomocí starobylého rodinného receptu, a stal se jedním z nejobdivovanějších a nejrespektovanějších postav v okrese Barolo.
Čtyři hektary vinic ve vlastnictví rodiny Cappellano hlavně v Serralunga d'Alba jsou doplněny malým pozemkem v sousední obci Novello, z nichž Cappellano produkuje jeho Nebiolo d'Alba. Vinice v Serralunga se nachází v Gabutti cru, které je na západních svazích Serralunga na přibližně 300 metrů nad mořem. Pozemek je obhospodařován podle ekologických zásad a výroba vína se provádí v návaznosti na krédo "Vini Veri": používají pouze původní kvasinky, využití síry je přísně omezeno, kvašení je tradiční ( dlouhá fermentace, rozšířené stárnutí ve velkých sudech. Víno není filtrováno před lahvováním. Barolo Chinato se stále vyrábí podle rodinného receptu předávaného z generace na generaci. Léčivé byliny a koření jsou broušeny pomocí kamene malty a paličky. Jak recept tak postup jsou rodinné tajemství.
Zložení: 1870
Rozloha vinic: 4,5 ha. Panství se skládá z 6 ha, z nichž 4,5 ha je převedeno na vinice. Průměrná produkce za rok je 20.000 lahví. Hustota rostlin je 3-4,000 vinné révy / ha. Vinice jsou třicet až sedmdesát let staré. Tvarovací systém je upravený Guyot, s tradiční tvarovací tendencí. Vinice jsou podporovány zeleným hnojením, tj. střídavé pěstování výživných rostlin, které jsou obdělávané do půdy. Odplevelení je manuální. Jsou používány bio-dynamické preparáty. Vše následuje tradici. Používají se pouze úpravy, které byly schváleny ekologickým zemědělstvím. Půda je vápenitá. Nadmořská výška je asi 300 metrů.
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Barbera vypěstovaných na vinicích ital...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené fortifikované víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicí...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Dolcetto vypěstovaných na vinicích itals...
Zvědavost vinaře, talent skvělého řemeslníka. Tak se zrodila naše Barolo grappa, z touhy vylepšit ...