Se světem stále okouzleným kouzlem klasického Barola, Rinaldiho vína získaly své místo mezi nejuznávanějšími příklady staré školy Langhe.
A to je právě tak, jak to má být, protože metody Rinaldiho patří k nejtradičnějším mezi opravdu skvělými producenty společnosti Barolo a jeho vína jsou památkami tohoto přístupu - silně strukturovanými, velmi pomalými a zralými a zcela bez ústupků ke stávajícímu způsobu.
Rinaldi říká jeho filozofii tímto způsobem: "Nechci víno, které by bylo snadné ... když někdo říká, že se mi to líbí, nebo se mi to nelíbí a to je ono," řekl Edward Behr v roce 2000 v The Art of Eating. Rinaldi chce, aby Barolo byl "strohý, těžký, což vyžaduje výzkum. Trvá to. Musíte studovat, přemýšlet, chápat, jako všechny umění. Není to jednoduché, ale složité; to nepotěší hned. Je to opak masově vyráběného produktu. Má úhly, nikoliv křivky. Není to lehké. Dobrý Barolo ... je přizpůsoben dlouhému stárnutí. "
K tomuto účelu hospodaří ekologicky, fermentuje s původními kvasinkami ve starých otcovských a starých dědečkových kádích - bez kontroly teploty po dobu jednoho měsíce, zásahem rukou a stářím ve starých botti grandi po dobu 3 ½ let.
Beppe Rinaldi však dělá svou vlastní cestou a vytváří dvě směsná vína ze čtyř crusů, která se od sebe navzájem výrazně liší. Rinaldiho nejznámější víno je Brunate-Le Coste tmavé a silné.
Jeho další Barolo, směs Cannubi San Lorenzo a Ravera, je naopak více červeně ovocná a parfémovaná. Obě vína jsou modely klasické baroly, které jsou baleny se všemi majestátnostmi, které dokáže "král vína".
Rinaldi zastupuje pátou generaci své rodiny, aby pracoval s půdou a vyráběl víno v srdci Barolo, kde se v roce 1992 zabýval majetkem legendárního otce Battista.
Ve svých čtyřicátých letech se pravděpodobně připojil k řadám modernistů, ale Citrico - nebo citrónová - jak je známo svým vrstevníkům za jeho někdy nerozvážnou přímost, nemohl být více ohleduplný k tomu, jak jeho předkové udělal věci a nezměnil nic.
A pro to je velice vděčná rostoucí legie tradičních nadšenců Barolo.
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Barbera vypěstovaných na vinicích italsk...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Dolcetto vypěstovaných na vinicích itals...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Freisa vypěstovaných na vinicích itals...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích ita...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Ruché vypěstovaných na vinicích italsk...