Historie vinařství začíná koncem 17. století, kdy první předkové začali obhospodařovat své první vinohrady, olivové a třešňové sady. Na začátku se toto vinařství jmenovalo Domaine Feraud & Fils. Samotné vinařství Domaine du Pégau vzniklo v roce 1987, kdy ho vytvořili Paul a Laurence Feraud (otec a dcera), se záměrem využít získaných zkušeností a mladého talentu. Název Pégau pochází ze staroprovensálského nářečí a znamená džbán na víno. Dnes vína vytváří hlavně Laurence za asistence svého otce.
Vinařství vlastní 22 ha vinic na 11 různých místech. 18 ha přímo v Châteauneuf-du-Pape a zbytek v blízkém okolí. Půdy jsou spíše lehčí, směs křídy a jílu, místy v kombinaci s pískem. Půda je přirozeně velmi bohatá na valouny různých velikostí, které jsou pro jižní Rhônu typické. Z celkové rozlohy je cca 75 % Grenache a zbývajících 25 % je mix odrůd Syrah, Mourvédre, Counoise. Průměrné staří vinohradů je v rozmezí 30-50 let. Výnosy jsou redukovány na 25-30 hektolitrů z hektaru. Vína dlouhodobě zrají ve velkých tradičních sudech a nejsou filtrována.
Châteauneuf du Pape Cuvée Da Capo, které je produkováno jen v nejlepších ročnících, vždy dosahuje nejvyššího hodnocení 100 bodů od Roberta Parkera: „For the fourth time, the Chateauneuf du Pape Cuvee da Capo has been produced, and for the fourth time, it has received a perfect score although I might back off the 2000′s perfect score based on the fact that it seems to be more of an upper-ninety point wine than pure perfection these days. The 2007 may come closest in style to the 1998, the debut vintage, although the tannins are sweeter and the wine is perhaps fatter and richer in the mouth. The alcohols in these cuvees can be very high, ranging from 16.1% in 2003, 15.8% in 2000, 16.3% in 1998, to 15.5% (the lowest ever) in 2007. An inky/purple color is followed by aromas of smoked meats, Peking duck, licorice, lavender, aged beef, grilled steak blood, black currants, plums, sauteed cepes and soy. Enormously concentrated, broad, expansive and massive but not over the top, this is a tour de force in winemaking that is impossible to imagine unless one has a bottle to work through over the course of 4 to 5 hours. Although they advertise using all 13 authorized varietals, this wine is over 90% Grenache, largely from the famed La Crau section of Chateauneuf du Pape. They do have other vineyards from which they pull some of the fruit that goes into the Cuvee da Capo, including St.-Jean, Esquilons and occasionally Monpertuis. The 2007 seems to be broader, fatter, more unctuously textured and more flattering to drink at this stage than the 1998 was. In that sense, the evolutionary development may resemble their 2003s. The 2007 was bottled in February, 2010, and my anticipated drinking dates are 2014-2030+.“
oficiální stránky vinařství : www.pegau.com
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 70% Grenache, 7% Syrah, 3% Mourvedre a 20% ...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 70% Grenache, 7% Syrah, 3% Mourvedre a 20% ...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 70% Grenache, 7% Syrah, 3% Mourvedre a 20% ...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 70% Grenache, 7% Syrah, 3% Mourvedre a 20% ...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 80% Grenache, 6% Syrah, 4% Mourvedre a 10% ...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 80% Grenache, 6% Syrah, 4% Mourvedre a 10% ...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 80% Grenache, 6% Syrah, 4% Mourvedre a 10% ...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 70% Grenache, 10% Mourvedre a 10% další povo...
Růžové tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 70% Cinsault, 20% Grenache a 10% Clairette vy...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Grenache 30%, Syrah 30% a Merlot 20% doplněn...