Roku 1915 v tradičním vinném sklepě oblasti Alberity v Rioje začal Pedro Vivanco González vyrábět vína z hroznů svých vlastních vinic. Jeho syn Santiago Vivanco a jeho žena Felisa Paracuellos pokračovali v rodinném podniku, přemístili se do Logroňo a rozšířili prodeje svých vín do sousedských provincií. Koncem 60. let Pedro Vivanco Paracuellos ukončil vinařskou školu a převzal vedení rodinné firmy. Významně ji pozvednul pěstováním nových vín i obchodně a to jak vnitrostátně tak i světově.
Od začátku se Pedro Vivanco snažil vštípit tuto vášeň a zanícení pro víno svým dětem. Santiago spojil studia práv s prací ve vinném sklepě, kde uplatňoval nové řídící technologie. Jeho zájem o literaturu a archeologii sbírku rozšířil o hodnotné kousky a on se úplně odevzdal projektu Nadace (Foundation). Rafael, zemědělský technik se znalostí enologie z Univerzity v Bordeaux, se rozhodl profesionálně věnovat výběru nejlepších vinic a modernímu pěstování vína a výrobních technologií k dosažení kvalitních vín.
Společně formovali dynastii Riojanů, kteří neúnavně pracovali na uskutečnění svých snů.
CELOŽIVOTNÍ SEN SE STAL SKUTEČNOSTÍ
Mezi vinicemi, které vlastní rodina Vivanco v Briones, přímo v srdci Rioji Alty, se jejich sen stal skutečností: obrovský projekt, který byl založen na pilíři nového Bodega, rozlehlé, překrásné budovy obklopené zahradami a vinicemi. Tady vína, která vyjadřují osobnost oblasti a know-how této rodiny, rostou a dozrávají. Intimní spojení Bodega, Fundacón Dinastía Vivanco pramení z hluboké lásky k vínu s posláním zkoumat a šířit pěstování vína a výrobní praktiky spolu s bohatým historickým a kulturním dědictvím, které víno dávalo tolik století.
PRIVILEGIUM BÝT PĚSTITELEM VÍNA
Dinastía Vivanco Bodega se nachází v Briones, privilegovaném odděleném území Rioji Alty, u pat hor Sierra de Cantabria a při březích řeky Ebro. Oblast s mírným podnebím a s mimořádně jílovou a vápencovou půdou, která je domovem starým vínům s nízkými, výběrovými sklizněmi.
Většinu z 300 hektarových vinic vlastní rodina Vivanco. Táhnou se mezi městy Briones a Haro. Odlišné části těchto vinic mají každý svou půdu a rysy, které dávají charakter a vyjádření většině vynikajících vín tohoto domu.
Hlavní odrůdou červeného vína je Tempranillo, které roste poblíž Graciano, Mazuelo, Garnacha a některých experimentálních vín Cabernet Sauvignon. Z bílých odrůd je nejrozšířenější Viura, ačkoliv jsou tu také odrůdy Garnacha blanca a Malvasía. Toto je výsada být pěstitelem: vybrat si území nejvhodnější pro každou odrůdu, pečlivě se věnovat ošetřování všech vín, sledovat ho, jak roste a vybírat hrozny k výrobě vína plného charakteru, ale musí se respektovat a opečovávat okolní příroda. Tato jedinečná výzva se opakuje každý podzim, jakmile začne sklizeň.
UMĚNÍ VYROBIT SKVĚLÉ VÍNO
Opatrný výběr odrůd z každé vinice, kontrola oddělené fermentace hroznů a dlouhé macerace, za použití nejmodernějších výrobních technologií, představujících know-how zděděné rodinnou tradicí, které se odráží ve zvláštní lásce k vínu. Ve středně tmavých sklepích jsou uloženy pouze nejlepší ročníky, které jsou skladovány v kádích a sudech vyrobených z francouzského, ruského a amerického dubu, čímž víno získává ze dřeva nuance, které ho obohacují. Po vyzrání se víno dá do lahví, dokud není dosaženo konečného bodu vytříbenosti. Výsledkem jsou vína vyjadřující pravý charakter odlišných viničných tratí, území, které je činí nenapodobitelně osobitá, komplexní a plná elegance. Duch výroby vína a průkopnický charakter rodiny je zřejmý, ne pouze v jejich vínech, ale také v experimentování a zkoumání různých způsobů pěstování a výroby vín, v používání menšinových sortimentů nebo ve zrání v dubu, který pochází z různých zemí.
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 90% Tempranilo a 10% Graciano vypěstovaných n...