Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 70% Corvina, 15% Rondinella, 10% Oseleta a 5% Molinara vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Veneto - Valpolicella Classico - suché.
Jedná se o speciální cuvée z Corvina, Rondinella, Oseleta, Molinara. Víno zrálo 30 měsíců ve velkých i malých sudech. Hrozny jsou z jižních, slunečných svahů Costasera - suší se 120 dní. Dlouhá, elegantní vůně s aroma třešní, sušených švestek a ořechů. Velmi bohaté v chuti s doteky čokolády,
zralých třešní, máty v dlouhém závěru.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Světoznámé vinařství, založené v 18. století, patřící rodině Boscaini již po šest generací. Základní myšlenkou výroby vína je zdůraznění osobitosti jednotlivých vín při zachování charakteru Veneto.
V Masi Agricola se zpracovávají hrozny z vlastních vinic pomocí starých tradičních technik i pomocí supermoderní technologie. Toto vinařství je považováno za strůjce vinařské revoluce ve své oblasti.
Od roku 1958 bylo Masi hlavním vinařstvím při tvorbě „cru" vinic v Amarone. V roce 1964 představilo své Campofiorin a tím dalo vzniknout nové kategorii vín vyrobených dvojitou fermentací.
Masi také pracuje na vývoji stylu Amarone používáním nových vinifikačních a „appassimento" technologií. Hugh Johnson jej nazval „zkušebním kamenem vinařství z Veneto".
Nádherná a obsáhlá vína typu Amarone della Valpolicella jsou toho důkazem. Amarone od Masi pravidelně dosahují více než 90 bodů v různých hodnotících žebříčcích světových periodik.
Logo Masi dnes najdeme na zajímavých vínech nejen z Veneto, ale i z Toscana, Trentino a Argentiny. V současné době řídí vinařství prezident společnosti Sandro Boscaini a jeho děti Alessandra a Raffaele.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.