Rum zraje v sudech z amerického dubu po bourbonu od pěti do osmi let.Barva je světle jantarová.Tento rum je výjimečně jemný,plný chutí a energie.To hraje velkou roli u barmanů,kteří ho rádi používají do koktejlů.Je lehce sladký a aromatický s chutí ovocného koláče..Ucítíme karamel,koření,vanilku a jablko.
Trinidad (španělsky Trojice) je nejjižnější karibský ostrov a největší z 23 ostrovů tvořících stát Trinidad a Tobago.
Trinidad byl objeven Kryštofem Kolumbem při jeho třetí plavbě r. 1498. V r. 1797 přešel ze španělské nadvlády do anglické a v r. 1962 získal (již spojený s Tobagem) samostatnost (v rámci Britského společenství).
Trinidad patří mezi průmyslově vyspělé země karibské oblasti (těžba ropy a zemního plynu). Zemědělství bylo až do krize v 30. letech orientováno spíše na produkci kakaa než cukrové třtiny. Přesto na Trinidadu prosperuje několik věhlasných výrobců rumu, např. Angostura (největší producent rumu na Trinidadu) a Caroni (Rum Distillers of Trinidad and Tobago Ltd).
Rum 10 Cane Trinidad Light, produkovaný pod značkou společnosti Moet-Hennessy a vyrobený ve spolupráci s Trinidad Distillers, získal v r. 2001 první místo v soutěži 24 rumů z celého světa.
V roce 1820 se německý lékař Dr. Siegert rozhodl opustit rodnou zemi a odejít do Venezuely bojovat proti Španělským okupantům. Byl povolán jako vojenský lékař na Angostura (dnešní Ciudad Bolivar). Čtyři roky studoval tamní přírodu a tropickou faunu, až se zrodil léčivý "Amargo Aromatico" (dnes Angostura Bitter). Angostura Aromatico Bitter se používal k léčení mořské nemoci u námořníků, čímž se rychle proslavil doslova po celém světě. V roce 1850 odchází Dr. Siegert ze služeb armády a věnuje se až do své smrti v roce 1870 výrobě svého Angostura Bitter a také destilací vybraných rumů. Dnes se vyrábí rum Angostura 1919 a Angostura 1824 ve městě Port of Spain na ostrově Trinidad a Tobago. Rum Angostura 1919-8y. je skvělý rum a jeden z nejlepší z domu Angostura.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.