Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo ( keře až 38 let staré ) vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché
Hrozny se sklízejí z vinic cru Masseria, který se nachází v Neive, s 4,600 rostlin na hektar , dospělý keře Guyot systému. Plocha vinice je 1,4 ha. Vápenato-jílovité půdy. Jižní expozice.
Rubínová barva s intenzivní vůní zralých třešní Bing, čajové lístky a lístky růží. Pevné víno , zralé taniny, svěží kyselinkou a plnou strukturou. Toto Barberesco ukazuje neuvěřitelnou jemnost s výbornou bilanci, integrace a dlouhý, přetrvávající závěr. ""Barbaresco Masseria proudí
ladně ze skla s pohádkovou vůní drcených květů, plodů, koření a minerálních látek. Je to nádherně voňavé, elegantní Barbaresco na nejvyšší úrovni. Pružná a otevřená dnes slibuje, že pít dobře věku dvaceti let, ne-li podstatně déle. ""
(Antonio Galloni - The Wine Advocate).
Vinařství Vietti se řadí mezi nejtradičnější výrobce piemontských vín. V průběhu posledních deseti let v něm došlo k velkému rozvoji a jeho Barolo, Barbaresco a vůbec všechna zde vyráběná červená vína získaly pozoruhodnou jemnost a elegantní strukturu. Tento nový rozměr
zdejší vinařské produkce lze vysvětlit dodržováním přísných výrobních standardů: vinifikují se zde výhradně hrozny z vlastní sklizně a vinařství se může pyšnit rozmanitou skladbou vinohradů unikátní kvality. Stejně tak působivý je specifický a vyhraněný charakter těchto terroirových
vín a přímočarost jejich čistého a intenzivního stylu. Mladý vinař Luca Currado docílil úžasné syntézy toho nejlepšího z tradičních i moderních stylů: tomu, jak se dělá špičkové víno, skvěle rozumí. Piemontskému vinařství se po dlouhém období planého teoretizování nad výhodami
obou výše zmíněných přístupů podařilo dosáhnout šťastné rovnováhy, což ostatně názorně ilustruje rozvíjející se produkce vinařství Vietti.
Vinařství Vietti se řadí mezi nejtradičnější výrobce piemontských vín. V průběhu posledních deseti let v něm došlo k velkému rozvoji a jeho Barolo, Barbaresco a vůbec všechna zde vyráběná červená vína získaly
pozoruhodnou jemnost a elegantní strukturu. Tento nový rozměr zdejší vinařské produkce lze vysvětlit dodržováním přísných výrobních standardů: vinifikují se zde výhradně hrozny z vlastní sklizně a vinařství se může
pyšnit rozmanitou skladbou vinohradů unikátní kvality. Stejně tak působivý je specifický a vyhraněný charakter těchto terroirových vín a přímočarost jejich čistého a intenzivního stylu. Mladý vinař Luca Currado docílil
úžasné syntézy toho nejlepšího z tradičních i moderních stylů: tomu, jak se dělá špičkové víno, skvěle rozumí. Piemontskému vinařství se po dlouhém období planého teoretizování nad výhodami obou výše zmíněných
přístupů podařilo dosáhnout šťastné rovnováhy, což ostatně názorně ilustruje rozvíjející se produkce vinařství Vietti.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.