Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Barbera vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Langhe Alba - suché.
Intensivní purpurová barva s odlesky fialové . Vůně je svěží ovocná s tóny zralých švestek, třešní a borůvek. V chuti je jemné a elegantní s tradičně dobrou kyselinkou. Vynikající k tučnějším pokrmům, kachně nebo huse. K tvrdým sýrům a k těstovinám s masovým ragů nebo ke lehčím
úpravám zvěřiny.
Neive, Piemonte, sever Itálie. Vesnička Neive se nachází v těsné m sousedství Barbaresca. Basarin, je jedinečnou vinicí, která dává vynikající kvalitu hroznů Nebbiolo, a to především díky půdním a klimatickým podmínkám. Stáří vinice je 15 let. Půdy jsou zde tvořeny především bílou
jílem a pískem.Ruční sběr hroznů. Tradiční macerace s kontaktem se slupkami po dobu 8 dní. Zrání vína probíhá z 80% v nerezových tancích a ze zbylých 20% ve velkých dřevěných sudech.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
Zmínky o tomto vinařství jsou zapsány ve starých registrech v archivu historické radnice v Monteu Roero již od roku 1670. Otcem tohoto prestižního vinařství byl Giovanni Domenico Negro, který byl vlastníkem domu s pecí, mlátičkou a sklepem s víny. Dům se nachází v Ajello Valley, ve východní části vinice Perdaudin, kde rodina Negro po staletí zdokonalovala svůj vinařský um. Zóna Roere, kterou z části vlastní rodina Negro je jedinečnou oblastí s unikátními podmínkami pro pěstování révy. Teplé mikroklima a naopak studené proudy z Alp snižují vlkost a půda,jež je tvořena křídy, mořskými usazeninamy a směsí jílu a písku, jsou ideálními podmínkami pro kultivaci vysoce kvalitních vín. Vinařství obhospodařuje 45 hektarů, z nihž přes polovinu tvoří odrůda Arneis. Druhou nejvýznamnější odrůdou je tradiční Nebbiolo, které představuje špičku produktové řady vinařství Negro. Dalšími jsou Barbera a velice raritní réva Favorita, Brachetto a Bonarda. Vinařství Negro je především producentem vysoce kvalitních vín, kterým se dostává obrovské péče. Při vinifikaci se používá jemného spojení moderních metod s velmi tradičním přístupem a respektem k místní kultuře.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.