Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché.
Svědomitě pěstování vinné révy prostřednictvím ekologických principů. Pečlivý ruční výběr z hroznů, a to jak ve vinicích tak ve sklepě pomocí pásového dopravníku, jemné lisování. U nejlepších ročníků, odstopkování se provádí ručně.
Fermentace a macerace po dobu přibližně 25 dnů, při konstantní teplotě 28a ° C. jablečno-mléčné kvašení následuje v prosinci. Stárnutí v 20 hl dubových sudech po dobu asi 30 měsíců. Stáčení probíhá na konci léta. Barva ruby, až granátová, s intenzivními tóny růží a fialek, doprovázené nádechem vlhké země a zralého červeného ovoce.
Třísloviny, které jsou velmi perzistentní, jsou pozoruhodně měkké, zázrak u Barola.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Vinařství Oddero s tradicí více než 150 let se nachází na terasových kopcích regionu Langhe, ve spleti a moři vinic vinařské obce La Morra, která nedílně patří do Barolo DOCG území. Všechny vinice jsou ve vlastnictví rodiny Oddero, a jejich vína byla vždy z hroznů pouze z vlastních vinic. Oddero je jedna z nejstarších, nejtradičních a nejuznávanějsších značek mezi výrobci
světoznámého vína Barolo. Avšak nejen Barolo patří do portfolia produkce tohoto rodinného vinařství. V nabídce naleznete také Barberu d´Alba, barberu d´Asti, Langhe Nebbiolo, Nebo Moscato d´Asti. Vinařství zůstávalo po generace v mužských rukou, avšak nyní je historicky poprvé pod křídly 2 sester, Mariacristiny and Mariavittorie, vnuček Giacoma
Oddera, patriarchy Barolo a známých osobností nejen v regionu Alta Langha. Starověké postupy v kombinaci s moderní výrobní technikou, trpělivostí a vytrvalostí výroby vín fungují po staletí. Vinice Oddero jsou odedávna roztroušeny v nejlepších lokalitách z kopců Barolo a Barbaresco, Barbera a Moscato d' Asti.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.