Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché
Zakladatel Battista Rinaldi byl v devatenáctém století farmářem a pěstoval révu, začal prodávat produkované hrozny a se svými dětmi začal podnikat vinařství. Rodinná tradice společnosti Giuseppe Rinaldi se předává z otce na syna až do současných majitelů Giuseppe Rinaldiho a jeho dcery Marty Rinaldi. Giuseppe Rinaldi zemřel v roce 2018 a předal otěže společnosti své dceři Martě, postgraduální vinaři ve škole Alba; mladý, ale s dlouholetými zkušenostmi ve sklepě a na vinicích, kdy vždy sledoval svého otce ve své práci. Vinice di o rozloze více než 10 hektarů zahrnují nejslavnější crus Barolo: Brunate, Cannubi-San Lorenzo a Ravera. Rinaldi byla vždy referenčním bodem pro území Barolo, znalost, která se promítá do klasických vín, hluboká, schopná krásného stárnutí vyprávěním příběhu o terroiru, ve kterém se narodila, Barolo Rinaldi, ne náhodou , je nyní jedním z jejích stěžejních produktů, které vyhledávají znalci a sběratelé, zejména Giuseppe Rinaldi Barolo 2010. Marta vede vinice kantíny Rinaldi, která se nachází v prestižní crus Barolo s nejvyšší přirozeností a přísným respektem k životnímu prostředí, managementem, který se rodí z hlubokého pouta s územím a jeho tradicemi, přístupem, který nikdy nezapomíná na základní význam venkovské kultury. Hospodaření s vinicemi Rinaldi Giuseppe a vinifikace se řídí tradičními filosofiemi Langa s ohledem na přirozenost produktu a respektování odrůdových charakteristik pěstovaných vinic. Po dlouhých maceracích na kůžích v otevřených komolých kužích se víno zraje ve velkých slavonských dubových sudech. Fermentace přírodních kvasinek a macerace v dřevěných sudech, stárnutí ve velkých dubových sudech, použití oxidu siřičitého. 50 mg / l celkového SO2 v láhvi.
Kategorie Giuseppe Rinaldi Vini vám nabízí všechny nejlepší ročníky Cantina Rinaldi a většinu jejích předních produktů.
Giuseppe Rinaldi má jedinečný způsob, jak vidět svět a přítomnost, která dělá dojem, zastřešující úcta k tradici a fascinace s historií. Osobní historie Beppe sahá pět generací až do konce 19. století , kdy jeho rodina prodávala ovoce svých vinic do rodiny Falletti . První Rinaldi vinařství ( které stále ještě běží dnes pod Luciano Rinaldi ) byl pořízeno v roce 1870 . V roce 1920 Giuseppe Rinaldi , dědeček současného majitele , založil jeho vlastní panství s vinicemi v nejlepších míst Barolo : Cannubi , Brunate , Le Coste , a Ravera . Giuseppe syn Battista později převzal vinařství a rozvíjel své sklepní techniky ke zvýšení kvality. Tradice je konstantní téma v myšlenkách , a on uctívá zvláštní spojení se zemí , že věří, že je utlumována moderní technologií . Jako tradiční - i když rozhodně ne konvenční - vinař , Beppe vidí ve směsi jako konečný výraz Barolo . Každá vinice je jiná a unikátní a to zejména v ročnících , a rozhodně charakterem země . Miluje kreativitu a individualitu jednolivých směsí , a dokonce i jejichjednolivá " cru " z nichž vína označené často s přídavkem non - cru ovoce , aby se zvýšila tajemství charakteru. Rinaldi je nejšťastnější ve vinici , v blízkosti přírody , on vám řekne, že sklepní práce je nekomplikovaný proces, který nevyžaduje žádné vzdělání. Jeho techniky nejsou přesně popsatelné , ale spíše následují tradici a instinkt . Používání velkých dřevěných kádích pro kvašení : přemítá , že nerez ocel by mohly být lepší levnější a jednodušší , ale staré dřevo mnohem příjemnější , a výsledky jsou jedinečné a přesně specifikující podmínky daného ročníku . Jeho vína jsou určena pro dlouhé zrání , a to natolik , že jeho snem je , že oni by neměli nikdy být připraven k pití .