Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché.
Víno se skládá výhradně ze směsí různých Barolos získaných z historických vinic ve vlastnictví Marchesi di Barolo v obci Barolo, a to: Cannubi, Sarmassa, Coste di Rose, Castellero, BOSCHETTI, Preda, Vigna a Ravera.
Barolo Crus se každé vinifikuje samostatně a jsou pak spojeny v tradičním slovanském dubovém sudu ke zrání a poté dalších 12 měsíců v lahvi před jejich propuštěním na trh.
Každý rok jsou množství jednotlivých cru, které mají být použity jsou pečlivě vybírány tak, aby bylo dosaženo co nejlepší ""Cuvée"" podle charakteristik jednotlivých vinic a klimatických podmínek vinobraní.
Barolo del Comune di Barolo dosahuje zralosti po 6 letech od sklizně, další nazrávání v lahvi obvykle probíhá mezi 6 a 30 lety.
Granátově červená barva s rubínovými odlesky.Intenzivní vůně s čistou vůní růží, vanilky, pražených lískových oříšků, lékořice a dalšího koření. Plné a elegantní. Příjemný dotek dehtu a dubovým poznámkami v dokonalé rovnováze.
Víno s velkou strukturou se dobře kombinuje s hlavními pokrmy k červeným masům. Je také ideálním doplňkem pro sýry.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Sídlem společnosti Marchesi di Barolo je velký, žlutě natřený dům stojící naproti zámku Falletti v překrásné krajině Piemontu, jižně od Turína. Tato usedlost se těší okouzlující minulosti. Před mnoha lety zde začala historie firmy Marchesi di Barolo. Započal příběh lidí, kteří celý svůj život zasvětili přírodě, révě, sklepům a vinařství. Vinařství věnovali
všechen svůj um a fantazii. Sídlo Marchesi di Barolo bylo původně majetkem markýzů Falletti a později bylo známé jako Tenuta Opera Pia Barolo. Canonico Domenico Massé ve své knize "Il Paese del Barolo" (Země Barola) napsal: "...druh vína, kterému se dnes říká Barolo, začali na počátku 19. století pěstovat markýzové Falletti, jež ho vyráběli se
vší péčí na svých pozemcích v Barolu." V roce 1864 vymírá rod Fallettia o několik let později přebírá vinařství Pietro Abbona. Svým citem pro víno, zručností a pílí rozšířil firmu o Tenuta Opera Pia di Barolo a Castello della Volta. Pietro Abbona se stává opravdovým patriarchou Barola, jenž proslavil víno své země na celém světě. První historické
zmínky o Barolu se týkají právě jeho vinných sklepů, mezi které také patřil sklep dnešního Marchesi di Barolo. Je tedy jasné, že Marchesi di Barolo je jedním z prvních sklepů, ve kterém se dnes tak slavné, nesrovnatelné a jedinečné Barolo urodilo. Dnes se jedná o společnost, která si je plně vědoma své historie a dokonale ctí tradici předků, kteří
vždy vyráběli víno té nejvyšší kvality, dokonale reflektující tento jedinečný kraj.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.