Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 50% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon a 25% Cabernet Franc vypěstovaných ba vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Bolgheri - suché.
Slovo Magari je italským výrazem, který má několik významů. Může znamenat „ kéž by "", „možná"", či „ kéž by to byla pravda "". Zobrazuje tak ve svém názvu Gajův smysl pro humor, navzdory enormnímu úsilí vynaloženém při zrodu jeho vinařského projektu Ca'Marcanda.
Hrozny pocházejí částečně ze světlé kamenité půdy a částečně z tmavé. Kvašení jednotlivých odrůd probíhá odděleně, smíchány jsou až po jablečno-mléčném kvašení na přelomu ledna a února následujícího roku. Zrání probíhá 18 měsíců v nových a mírně použitých sudech, poté alespoň 6 měsíců v lahvi.
Magari v sobě zobrazuje šťavnatou ovocnost Merlotu s kořenitým aroma Cabernetu. Tělnaté a kulaté víno, které si však zároveň udržuje elegantní a sametovou strukturu. Skvěle si ho vychutnáte nyní, nebo v následujících minimálně osmi letech.
Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny.
Historicky sahají jeho kořeny vinařství do 19 století, kdy jeho dědeček začínal v rodném Piemonte. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra.
Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína.
Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny.
Historicky sahají jeho kořeny vinařství do 19 století, kdy jeho dědeček začínal v rodném Piemonte. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra.
Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína.
V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými" sudy.
Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.