Růžové šumivé víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Pinot Noir (62%), Chardonnay (24%) a Pinot Meunier (14%) vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Champagne - brut
Intenzivní aroma třešní, jahod a lesního ovoce s tóny jemného koření. Ovocná a minerální chuť s dlouhou dochutí.
Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Ay a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Ay Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení
šampaňského domu.
Ve vlastnictví Bollingeru jsou vybrané „cru"" v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny,Vertus a Epernay.Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk. V současnosti Bollinger obhospodařuje 151
hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70% uspokojit svojí vlastní produkcí. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv.
cuvée. Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Ay a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Ay Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení šampaňského domu.
Ve vlastnictví Bollingeru jsou vybrané „cru" v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny,Vertus a Epernay.Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk.
V současnosti Bollinger obhospodařuje 151 hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70% uspokojit svojí vlastní produkcí. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv. cuvée.
Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.