Rum byl vyroben ze šťávy cukrové třtiny vypěstované na Barbadosu, Belize, Brazílii, Kostarice, Dominikánské republice, El Salvadoru, Guyaně a Hondurasu.
Právě jedinečnost terroir pěstování třtiny po stalení sledovaný dal vzniknout unikátní směsi kde vzájemná kombinace dává rumu jeho jedinečnou komplexnost.
Barbados: měkká a sladká s tóny vanilky a banánu
Belize: středně plná, s tóny kávy a kakaa
Brazílie: lehká ovocná s vůní tropického ovoce, jako je mango a papája
Costa Rica: plná a aromatická s nádechem koriandru a zázvoru
Dominikánská republika: plná a sladká s tóny karamelu a vanilky
El Salvador: suchá s květinovými vůněmi a výjimečnou hladkostí
Guyana: plná, těžká až zemitá, s čokoládovou a karamelovou příchutí
Honduras: středně plná, s tóny pomeranče a skořice
Tento malosériový rum pyl vytvořen ve spolupráci s palírnou West Indies rum distillery, kde výroba probíhala podle tradice vracející se zpět na původní West Indies spiced rum podlereceptů z 16. a 17. století.
Rum je stařený v Kentucky ex-Bourbon sudech a procedura zcelování probíhá na Barbadosu. Jednotlivé složky rumu zrály v průměru 15 let než dosáhly své výjimečné rovnováhy a plynulosti, aniž by byla obětována bohatost a složitost, která dělá rum Bumbu jedinečným.
Mimořádně čistá voda, spolu s pečlivě vybranou cukrové třtinou z Karibiku a Jižní Ameriky, dodává lehkost a jemnost, která je ústředním bodem nápoje a jeho pozoruhodné pitelností.
Vzhled - skleněná láhev ručně vyráběná se znakem ""X"" na přední straně v cínu a pozlacené mapy karibských ostrovů v pozadí, láhev je uzavřena přírodním korkem vše propojováno rukodělně s vysokým podílem ruční práce.
Celkově rum nabízí komplexní aroma měkkého karamelu a vanilky. Chuť má středně plné tóny skořice, pražených oříšků a nového koření, která vede až do mírně sladké chuti a exploze ovocný podtónů.
Nesmírně jemný a nedá se od něj odtrhnout , pozor na celkový dojem - možné vytvoření závislosti.
Bumbu je vyroben na historickém barbadoském lihovaru West Indies rum distillery založeném v roce 1893 jež je nepřetržitě v provozu více než 120 let. Kvasinky použité při fermentaci jsou výrobním tajemstvím, sahajícím až k roku 1840.
Brett Berish řekl: "Každý z osmi zemí od kud nakupujeme cukrovou třtinu má ideální klima a minerální půdy poskytující produkci premier cukrové třtinu, a každá jednotlivá sklizeň propůjčuje odlišné charakteristiky této vzácné směsi - tóny kávy a kakaa s vůní koriandru a zázvoru, ale hlavně
tropické ovoce jako mango a papája. Při 35% ABV, je ideální pro popíjení a míchání. "
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.