Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 90% Cabernet Sauvignon a 10% Malbec vypěstovaných na vinicích argentinské vinařské oblasti Mendoza - suché.
80% vína zrálo ve francouzských dubových sudech po dobu jednoho roku, poté prošlo jemnou filtrací před konečným plněním do lahví. Výsledné víno má tmavě fialovou barvu, ve vůni převládá černý rybíz a borůvky, přecházející do náznaků sušených bylin, tabáku a pražené kávy.
V ústech tělnaté a koncentrované s dobrou strukturou tříslovin, v dlouhém závěru se projevuje chuť zralých višní. Podáváme při teplotě kolem 17°C, dekantace se doporučuje alespoň 30 minut před konzumací.
Toto robustní víno se skvěle hodí k intenzivně ochuceným pokrmům jako pečené jehněčí, grilovaná masa, či Filet Welington.
Byla to právě místní vína, která přilákala zkušeného chilského vinaře Aurelia Montese do oblasti Mendoza v Argentině. Pečlivým výběrem hroznů z místních vinařství se rozhodl pro hrozny výjimečné kvality z oblasti Mendoza (okolí Maipú, Cruz de Piedra, Ugarteche, Agrelo) a stejně tak z údolí Uco.
Stejně jako místní divoké patagonské husy Kaiken pravidelně přelétávají pohoří And a putují mezi Argentinou a Chile, tak také Aurelio Montes překonal Andy, aby mohl využít vinařského potenciálu oblasti Mendoza. Jím vyráběná vína jsou proto pojmenována právě po těchto husách.
Pro výrobu vín Kaiken se tento výrobce rozhodl používat hrozny, které nejvíce vystihují charakter Argentiny - tedy odrůd Malbec a Cabernet Sauvignon. V prvním produkčním roce 2002 bylo dosaženo skvělých Kaiken Reserve vín.
O rok později byly trhu představeny také vína Kaiken Ultra v obou verzích Malbec i Cabernet Sauvignon. Pod rukama zkušeného Aurelia Montese tak vznikají úžasná vína plně vyjadřující elementy klimatu a terrroiru Mendozy.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
Byla to právě místní vína, která přilákala zkušeného chilského vinaře Aurelia Montese do oblasti Mendoza v Argentině. Pečlivým výběrem hroznů z místních vinařství se rozhodl pro hrozny výjimečné kvality z oblasti Mendoza (okolí Maipú, Cruz de Piedra, Ugarteche, Agrelo) a stejně tak z údolí Uco.
Stejně jako místní divoké patagonské husy Kaiken pravidelně přelétávají pohoří And a putují mezi Argentinou a Chile, tak také Aurelio Montes překonal Andy, aby mohl využít vinařského potenciálu oblasti Mendoza. Jím vyráběná vína jsou proto pojmenována právě po těchto husách.
Pro výrobu vín Kaiken se tento výrobce rozhodl používat hrozny, které nejvíce vystihují charakter Argentiny - tedy odrůd Malbec a Cabernet Sauvignon. V prvním produkčním roce 2002 bylo dosaženo skvělých Kaiken Reserve vín. O rok později byly trhu představeny také vína Kaiken Ultra v obou verzích Malbec i Cabernet Sauvignon. Pod rukama zkušeného Aurelia Montese tak vznikají úžasná vína plně vyjadřující elementy klimatu a terrroiru Mendozy.
Vinařství Vina Montes bylo založeno v roce 1988. Montes je prvním vinařstvím z Chile, které získalo toto světově uznávané ocenění.Od počátku vyráběli víno pouze z vlastních hroznů v Curicó a Colchague. Podnebí v Chile je velmi horké a suché, ale vinice v této centrální části země se nacházejí u říček tekoucích z And a je jim tedy poskytnuta dostatečná vláha díky důmyslnému systému zavlažovacích kanálů. Hrozny na výrobu bílých odrůd naproti tomu pocházejí převážně z oblasti Casablanca Valley, která se nachází o něco více na severu. V prosinci roku 2004 bylo slavnostně uvedeno v provoz nové vinařství v Apalta, v Colchagua Valley. Toto vinařství vyrábí skvělou řadu vín Montes Alpha - řadu velmi koncentrovaných vín .Ovšem největší chloubou jsou vína Montes Folly a Montes Alpha M.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.