Tato tequila pochází z Los Altos, neboli vysočiny státu Jalisco, kde se nachází úrodná půda bohatá na železo. Obsahuje 70% Modrého Agáve a je ideální k přípravě kvalitních koktejlů. Jemná a lehká na patře. Chuť zpočátku se zřetelnými tóny agáve, následně se sladkými tóny vanilky.
Tequily Don Agustín vyráběny 100% mexickou rodinnou společností Tequila Supremo, kterou pod původním názvem „La Arandina“ založil v Arandas v roce 1938 Don Jose Augustin Camarena. Tequily zde vyráběné pocházejí z Los Altos neboli vysočiny státu Jalisco, kde se na-chází úrodná
půda bohatá na železo. Rodina Camarenů patří mezi čtyři nejvýznamnější pěstitele agáve v Mexiku. Společnost vlastní více než 1 000 hektarů půdy, na kterých pěstuje více než tři miliony agáve.K vaření agáve používá Casa Tequilera Casco Viejo tradiční pece, které se skládají z jílu, cihel a
dřeva. Vaří se zde 24 hodin a 24 hodin se nechává chladnout. Proces fermentace neboli kvašení probíhá v otevřených tancích bez dalšího zahřívání. Tanky mají obsah 24 000 litrů a kvašení v nich trvá 72 až 96 hodin.
Tequila Casco Viejo jsou vyráběny 100% mexickou rodinnou společností Tequila Supremo, kterou pod původním názvem “La Arandina“ založil v Arandas v roce 1938 Don Jose Augustin Camarena. Tequily zde vyráběné pochází z Los Altos neboli vysočiny státu Jalisco, kde se nachází úrodná půda bohatá na železo. Rodina Camarenů patří mezi čtyři nejvýznamnější pěstitele Agáve v Mexiku. Společnost vlastní více než 1000 hektarů půdy, na kterých pěstuje více než tři miliony Agáve.
K vaření agáve používá Casa Tequilera Casco Viejo tradiční pece, které se skládají z jílu, cihel a dřeva. Vaří se zde 24 hodin a 24 hodin se nechává chladnout. Proces fermentace neboli kvašení probíhá v otevřených tancích bez dalšího zahřívání. Tanky mají obsah 24000 litrů a kvašení v nich trvá 72 až 96 hodin. Všechny tequily zde vyráběné podstupují dvojí destilaci na moderních nerezových destilačních zařízeních, aby bylo dosaženo jejich maximální čistoty a uchováno dostatečné aroma. Pro proces zrání jsou v Casa Tequilera Casco Viejo používány pouze americké dubové sudy o obsahu 200 litrů, u kterých je zajištěn ideální kontakt tequily se dřevem. Tequily se zde nechávají zrát 2–18 měsíců. Lahvování probíhá na nejmodernějších plnicích linkách, jejichž kapacita je 3000 kartonů tequily denně, a to přímo v destilerii.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.