Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 92% Chardonnay a 8% Muscat Canelli vypěstovaných na vinicích americké vinařské oblasti Kalifornie - Sonoma County - suché.
Aroma sladkého dřeva a jablka. Je to osvěžující víno, výborné k různým pokrmům. Dužnatá broskev a citrusové ovoce s vyváženou kyselinkou a stopami ohořelého dubu doplňují dlouhý, hebký dozvuk tohoto chutného vína.
Toto víno je vhodným doplňkem k pečenému krocanovi nebo na pánvi opékaným mušlím.
Vinifikace: Odstopkování a lisování hroznů. Kombinace fermentace v nerezových tancích při teplotě 15-18°C a fermentace v barelech. Víno prochází i malolaktickou fermentací. Poté víno zraje v dubových barelech (z toho 25% v nových francouzských) po dobu 12 měsíců.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
"Když Robert Stevenson napsal "Víno je peozie v láhvi", mluvil o víně Zinfandel, které se vyrábělo z hroznů pěstovaných na vinicích v Sanomě, na kterých pracuji již 30 let. Pokud je víno poezie v láhvi, tak Raveswoodský Zinfandel je lahvovaný epos."
- Joel Peterson
Někteří vinaři vyrábí různé druhy vín od A po Z. V Ravenswood začínají a zůstávají u Z - "Z" jako Zinfandel, což je Kalifornská odrůda, která je v centru všeho co zde dělají. Ravenswood založil Joel Peterson a Reed Foster v roce 1976. Když se Joela zeptali, zda je připraven vyrábět i bílý Zonfandel, odpověděl, že taková "slabošská" vína nedělá. Od té doby je Joel "Král Zinfandelu" s "Žádnými slabošskými víny" jako motem.
Ravenswoodská vína jsou vyráběna z hroznů více jak 100 nejlepších pěstitelů. Joel používá francouzské techniky pro produkci velikých, vyzývavých vín s intenzivním, kořeněným a komplexním aroma podpořeným bohatými příchutěmi bobulovitého ovoce s dlouhým a čistým dozvukem. Všechna jsou lehce dubová a dobře vyzrálá. Díky citlivému spojení mikroklima Sonomského údolí a vinařského umění Joela vzikají vína osobitého charakteru.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.