Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 78 % Merlot a 22 % Cabernet Franc vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Bordeaux Libournais - St. Emilion Grand Cru - suché
Ch. Larcis Ducasse se nachází v jižní části vinic Saint-Émilionu, mezi Ch. La Gaffeliere a Ch. Pavie. První zmínky o tomto majetku se datují do konce 18. století. V roce 1777 je zaznamenáno, že Larcis byl prodán „za vysokou cenu"" Pierru Beylotovi. V roce 1841 se o Larcisu hovoří jako o
jednom z nejlepších „cru"" oblasti. V polovině tohoto století byly vinice rozděleny a jednu část získala známá vinařská rodina Ducasse. Ta následně majetek znovu sjednotila a dala tak vznik současnému jménu. V roce 1869 získalo víno z tohoto château zlatou medaili na Univerzální výstavě
v Paříži. Dalším majitelem se stal négociant Raba a jeho pokračovatelé, rodina Gratiot, vlastní château dodnes.Vinice jsou situovány na poměrně příkrém, jižně orientovaném svahu, který představuje pro vinohradníka namáhavou a složitou práci - odmění se však za ní mimořádnou
sluneční expozicí a bezproblémovým odvodňováním. Půda je na tomto kompaktním území překvapivě různorodá - pod svahem je aluviální, písčito-jílovitá, s vrstvou křídy pod povrchem, ve spodní části svahu jílovito-vápencová, výše se nachází měkká křída „molasses de fronsadais"" s jílem,
blíže k vrcholu zelený castillonský jíl a na plošině fosilní křída s jílem.
Od roku 2002 převzal technický dozor nad výrobou vína věhlasný N. Thienpont spolu s neméně slavným enologem S. Derenoncourtem. Ti posunuli výraz Ch. Larcis Ducasse blíže bohatšímu, modernímu stylu. Gravitační způsob zpracování, systém oddělených parcel i odrůd, přírodní
kvasinky. Malolaktická fermentace v sudech. První stáčení po 6-9 měsících. V některých letech battonage (promíchávání kvasinek během zrání v sudech).
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.