Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 45 % Cabernet Sauvignon, 33 % Merlot, 18 % Cabernet Franc, 4 % Petit Verdot z vinařské oblasti Bordeaux Medoc - Margaux - suché.
Plné, bohaté a koncentrované Bordeaux s úžasnou komplexní vůní zralého černého ovoce, cedrového dřeva a lesních plodů. Jednolitý styl, mírný tanin a příjemný závěr. Víno zraje v dubových sudech 16-18 měsíců (100 % nových) a před lahvováním se nefiltruje. Velké Margaux.
Konzumace : po 4. roce
Dekantace : ano
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Chateau Lascombes se nachází na jednom z nejlepších pozemků apelace margaux, zrodil se zde od doby, kdy v usedlosti začal v sedmnáctém století vyrábět víno pán z Lascombes, nespočet obdivuhodných ročníků.
Není tedy nijak překvapující, že při klasifikaci vín v roce 1855 bylo Chateau Lascombes zařazeno do kategorie deuxiéme cru.
Postavení a skvělá pověst přilákaly zájem Alexise Lichina, uznávaného autora publikací o víně a obchodníka s vínem. Tomu netrvalo dlouho, než přesvědčil řadu bohatých amerických přátel včetně Davida Rockefellera, aby spolu s ním vložili své investice do Chateau Lascombes. Finanční injekce zdejšímu vinařství nesmírně prospěla a skvělé víno Lascombes ožilo. Záhy se ve Spojených státech vyšvihlo na nejvyšší příčky .
S novým majitelem, britským pivovarem Brass Charrington, však začal v roce 1971 úpadek. Britští vlastníci měli problémy s pochopením křehké podstaty výroby vína. Lascombes postupně podlehl osudnému kultu velkých výnosů, což se během následujících let projevilo nevyhnutelným poklesem kvality.
Roku 1986 byla uvedena do provozu impozantní kvasírna vín s třiceti kvasnými káděmi s regulací teploty, která se svým způsobem stala vinařskou turistickou atrakcí. V roce 2001 zakoupil chateau americký investiční fond Colony Capital a okamžitě začal s rozsáhlými renovačními pracemi na vinicích i ve vinařství.
Veškeré vinice o rozloze 84 hektarů byly zcela rekultivovány a na usedlosti vyrostly během několika málo měsíců ze země ultramoderní budovy, jež jsou bezpochyby nejúžasnější v celé oblasti Bordeaux.
Příliv nové energie znamenal i příchod enologa Michela Rollanda, jenž informoval tisk : ,,Nemám v úmyslu vzdát se vlastností, které jsou pro vína z Margaux typické. Já totiž chci vyrábět Margaux, a to skutečně vynikající Margaux.''
Díky prezidentu Sébastienu Bazinovi, generálnímu řediteli Dominique Befveovi a koordinátorce kvality Delphine Barbouxové, získala jejich roční produkce 250 000 láhví opět svoje oprávněné místo v apelaci.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.