Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 90% Sangiovese a 10% Canaiolo.vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Chianti Classico - suché.
V roce 2001 se podařilo tomuto skvělému a známému vinařství vytvořit skvost mezi Chianti. Moderní, elegantní Chianti které má odrůdové složení, 80% Sangiovese, 10% Ciliegiolo, 5% Colorino a 5% Merlotu.
Expozice vinic je na jihozápad v nadmořské výšce 350 metrů .
Půda je jílovitá s vápencovým podložím skal. Hrozny, které jsou určeny k výrobě tohoto vína se nacházejí na vinohradech Argenina a Montebello v oblasti Monti v Chianti. Stáří vinic je od 10 do55 let. Sběr hroznů je ruční a začíná v první polovině měsíce října. Macerace na slupkách je po dobu 3-5 týdnů, poté víno zraje 24 měsíců v dubových sudech různých velikostí. Maximální produkce je 15.000 láhví.
Intenzivní rubínová barva je podpořena vůni a chutí po třešních, čokoládě, lékořici.
Teplota podávaní je doporučená na 18°C.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Prestižní vinařství ze srdce klasického Chianti, s důrazem na biologickou výrobu vína.
Toskánské vinařství Badia a Coltibuono najdete v samém srdci oblasti Chianti Classico. V 11. století byl na jednom z nejvyšších kopců vybudován románský klášter, okolo něhož zdejší mniši vysazovali vinice a v průběhu staletí obhospodařovali několik tisícovek akrů vinic.
V roce 1810, kdy bylo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mniši klášter, jehož italský název Badia a Coltibuono můžeme přeložit jako „opatství dobré úrody“, opustit. Sekularizované opatství spolu s přilehlými pozemky v polovině 19. století koupil bankéř z Florencie, předek dnešních majitelů, rodiny Stucchi Prinetti
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.