Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese vypěstovaných na italských vinicích vinařské oblasti Toskánsko - Chianti - suché
Typická vůně odrůdy Sangiovese, z které se dělají všechna slavná Chianti, připomíná třešně, višně s harmonickým dotekem dubového dřeva.V chuti je to čerstvé, lehké, nekomplikované a šťavnaté víno.
Je to hezký zástupce regionu za výjimečnou cenu.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
Fattoria Pogni je typickou toskánskou usedlostí, na které se kromě vína vyrábí také olivový olej a kde rádi k pobytu uvítají návštěvníky tohoto regionu.
Její historie sahá až do 14. století. Nachází se v malé vesnici Pogni mezi Florencií a Sienou a spadá pod obce Certaldo a Barberino Val d'Elsa. Giovanni Boccaccio ve svém díle Decameron popisuje vína z oblasti Certaldo jako "nejlepší vína, která kdy ochutnal".
Fattoria Pogni se nachází v nadmořské výšce 400 m a zahrnuje celkem 28 ha, přičemž na 10 ha se pěstuje vinná réva. Stáří některých vinic je více než 30 let. Hustota výsadby je mezi 3.500-5.000 keřů na hektar. Mezi typy půd na místních svazích převažuje „galestro" (bohaté na úlomky kamenů) a „alberese" (světle šedý vápenec z období eocénu), jež jsou společně s místním mikroklima vhodné pro pěstování odrůd Sangiovese a Cabernet Sauvignon. Pěstují se zde ale také odrůdy Canaiolo, Colorino, Trebbiano a Malvasia del Chianti, Merlot, Alicante.
Sklizeň se uskutečňuje ručně. Vinifikace probíhá v nerezových tancích s termoregulací. Víno poté zraje ve francouzských dubových sudech různých velikostí - klasických barrique o 225 litrech, střední o 500 litrech a konečně o 1000 nebo o 2000 litrech. K archivaci lahví jsou určeny staré sklepy vytesané do skály.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.