Poctivý zemědělský rum původem z ostrova Haiti, destilovaný v palírně Casimir v obci Barraderes. Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují
tradičními metodami a bez filtrace. Faubert Casimir pokračuje v práci započaté jeho otcem Duncanem v roce 1979 a je považován za nejlepšího palírníka v této oblasti. Faubert pěstuje na padesáti hektarech cukrové třtiny Hawaii Blanche a Hawaii Rouge. Hawaii Blanche se podobá třtině
Otahiti, pěstované na Martiniku v roce 1800, kterou můžete vidět v muzeu destilerie Saint James v Sainte Marie. Zvláštností Casimira a jiných palírníků v této oblasti je přidávání bylinek či rostlinných látek do čisté třtinové šťávy během kvašení pro zvýraznění chuti. Casimir přidává listy
citronové trávy, skořice a v některých várkách i zázvor. Jeho clairin balancuje mezi klasickou chutí a nespoutanou bohatostí. Je plný, vyvážený, s minerálními a medicinálními tóny.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.