Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 96% Syrah a 4% Viognier vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti severního povodí řeky Rhony - Vallée du Rhône - Cote Rotie - suché.
Vinařství Yves Cuilleron, které nalezneme ve vesničce Chavaney, je považováno za superstar Severní Rhôny v apelacích Condrieu, Côte-Rotie a St. Joseph. Produkuje rovněž vína apelací St. Peray a Cornas. Yves převzal kontrolu nad vinařstvím v roce 1986, poté co ho odkoupil od
svého strýce Antoine, který produkoval konstantně dobré Condrieu, které však nikdy nepatřilo ke špičce. Ačkoli Yves neměl s vinohradnictvím žádné zkušenosti a vyučen byl ve skutečnosti mechanikem, v průběhu několika málo let se stal jedním z nejvýznamnějších producentů v
apelaci Condrieu. Obhospodařuje celkem 52 hektarů, z toho 12 ha v kategorii VDP, s roční produkcí 300 000 lahví. V roce 1996 Yves Cuilleron, Pierre Gaillard a Francois Villard společně založili vinařství Vins de Vienne, ve kterém nabízí všechny známe apelace Côtes du Rhône.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Yves Cuilleron patří bezesporu mezi hvězdy severní části vinařského regionu Vallée du Rhône. Patří také mezi vinaře s nejrozsáhlejšími vinicemi.
Má celkem 52 hektarů převážně v apelacích Condrieu a Côte-Rôtie, ale i v Saint-Joseph nebo Saint Péray. Nabízí tedy poměrně ucelenou nabídku apelací oblasti.
Rodinné vinařství převzal v roce 1987, i když se původně nepočítalo, že je převezme právě on. Společně s François Villardem a Pierrem Gaillardem se o nich už začátkem devadesátých let právem hovořilo jako o nové krvi vinařů z
Condrieu, mladých, dynamických, kteří rádi propojují víno a gastronomii. Yves Cuilleron pracuje hodně s dubovými sudy, což je ve vínech patrné. Individuální přístup ke každé vinici a respekt tradičních metod, však dávají potřebný
prostor terroir, které se ve vínech plně rozvíjí.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.